REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

ZAHTJEV UDRUGE BRANITELJA ‘ZAVJET’ PODRUŽNICE ZA ŽI ODBORU SABORA RH ZA LJUDSKA PRAVA I PRAVA NACIONALNIH MANJINA


SMIJENITE FURIA RADINA SA MJESTA PREDSJEDNIKA ODBORA!

Način na koji Furio Radin u javnosti, a u svezi sa slučajem eklatantnog kršenja ljudskih, time naravno i Ustavom jamčenih, prava Marize Labinjan, Hrvatice i hrvatske državljanke, legalno izabrane ravnateljice hrvatske OŠ na talijanskom jeziku iz Novigrada, reagira nije ništa drugo doli čista demagogija. On pokušava skrenuti temu rasprave sa ovog jedinstvenog i dosada nigdje viđenog postupka njegovih lokalnih suradnika iz TZ Novigrad, koji su u sprezi sa lokalnim IDS-ovcima, zamjenicom župana i  županijskim pročelnikom za kulturu poništili potpuno legalni izbor ravnateljice Labinjan, na diskusiju o onima koji su na ovaj problem ukazali želeći  na taj način zapravo zataškati ovaj šovinistički ispad!  On, umjesto da se javno ispriča u ime organizacije na čijem se čelu nalazi, ali i kao zastupnik u hrvatskom Saboru koji vodi Odbor ne samo za prava nacionalnih manjina već i onih ljudskih, i dalje insistira na neprihvatljivoj tezi kako školu na talijanskom jeziku treba voditi osoba talijanske nacionalnosti ili ako takvog nema onda ‘dolaze u obzir osobe drugih nacionalnosti s jakim pozitivnim nabojem prema našoj manjini.’ !? Ne objašnjavajući pri tom kako on i njegovi suradnici i istomišljenici taj ‘pozitivan naboj’ mjere i zbog čega M. Labinjan i oni koji su ju izabrali nemaju dovoljno ‘jak naboj’ spram talijanske manjine !? On ni ne pokušava objasniti kako je moguće da osoba bez tog ‘naboja’ već 20 godina predaje u školi na talijanskom jeziku!?
Ne, Furio Radin želi diskutirati o tome smiju li hrvatski policajci biti aktivni u politici ili ne što u ovom konkretnom slučaju ne igra nikakvu ulogu već služi jedino svrsi skretanja pozornosti sa merituma stvari, a to je neprihvatljiv tretman gospođe Marize Labinjan koja po njemu ne može biti ravnateljicom samo zato jer je Hrvatica ‘bez dovoljno pozitivnog naboja prema’ Talijanima !?
Mislimo da bi Furio Radin trebao u Republici Hrvatskoj poštivati Ustav, zakone i propise pa tako i proceduru izbora ravnatelja u hrvatskim školama. Ako nije zadovoljan postojećim načinom nitko mu ne brani da u Saboru zatraži promjenu načina izbora ravnatelja u hrvatskim školama!? On može npr. predložiti da se uvede imenovanje ravnatelja pa u koliko za to dobije većinu onda ćemo morati poštivati i provoditi takvu proceduru. Međutim takvo što se u Hrvatskoj danas ne primjenjuje pa bi dotični gospodin i zagovaratelj civilnog društva trebao poštivati pravila koja su na snazi!
Nas kao branitelje koji smo se borili za Hrvatsku kao pravnu i demokratsku državu ne zanima ‘ruka’ Furia Radina u Saboru RH već funkcioniranje pravne države u svim segmentima, bez ikakvih ustupaka i presedana! Želimo upozoriti na notornu činjenicu koja bi trebala biti jasna svakoj državnoj administraciji kako autoritet pravne države mora biti uspostavljen na svim područjima društvenog života, tu selektivnosti i selekcije ne smije biti, jer u protivnom  zazivamo kaos i anarhiju
Zahtijevamo od saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina da smjene Furia Radina sa mjesta predsjednika tog Odbora jer on ne zaslužuje biti na čelu tog tijela hrvatskog Sabora pošto otvoreno zagovara kršenje temeljnih ljudskih prava u slučaju Marize Labinjan!

Za Udrugu branitelja ‘Zavjet’
Ninoslav Mogorović, predsjednik podružnice za ŽI

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI