REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

STANIMIROVIĆ NE GOVORI ISTINU O SVOM RATNOM DJELOVANJU, POZIVAMO DORH DA GA ISTRAŽITovarnik 9. studenog  2010.

Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika, gdje je u jesen 1991. godine mučeno i ubijeno 68 mještana, došla je do saznanja od živih svjedoka, koja govore o čovjeku koji je zajedno s majorom JNA Veselinom Šljivančaninom  ušao u podrum među ranjenike vukovarske bolnice.
 
Postoje opravdane sumnje da je Vojislav Stanimirović  kao oficir rezervnog sastava JNA i «šef sanitetske službe za područje zapadnog Srema», listopada 1991. godine s još nekolicinom pripadnika paravojnih formacija tzv. SAO Krajine počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnog zarobljenika protivno Ženevskoj konvenciji. Kazneno djelo počinili su na štetu ranjenog hrvatskog branitelja Marijana Popovića iz Tovarnika koji je sudjelovao u obrani Tovarnika.
 
Imamo informacije da je Vojislav Stanimirović, osobno sudjelovao u lišavanju slobode,  početkom  listopada 1991. godine  hrvatskog  branitelja  tada, 48 - godišnjeg Marijana Popovića kojeg su po njegovom nalogu odveli nepoznati pripadnici paravojske. Hrvatski branitelj Marijan Popović je nakon određenog vremena pronađen mrtav na njivi izvan mjesta Tovarnik.
 
 
Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik
Antun Ivanković, predsjednik i Nevenka Nekić, književnica

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI