REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Zašto dolazite predsjedniče Tadiću?


U Zagrebu: 31.listopada 2010.

Izgleda da se Predsedniku probudila žal za žrtvama, samo ne sme to službenom posetom da potvrdi u rodnom kraju jer bi mu brzo došao kraj mandatu, kao i Đinđiću. Zato bit će, dolazi neslužbeno. Gospodine Predsedniče, a zašto onda dolazite? Zaista nije potrebno da dolazite zbog žrtve.  Žrtve znaju da ih žalite.


 
Treba Predsedniče da priznate službeno, a ne formalno, da je država koju zastupate “podržavala”, da se izrazimo politički korektno, agresiju Srbije i Crne Gore na Hrvatsku. Ma budimo do kraja politički korektni i recimo agresiju JNA na Vukovar, jer izgleda da se u 5 godina “oružanog sukoba” samo Vukovar zaista i dogodio.
 
Sjećanje građana ove države rupičasto je, kakav je i Vukovar bio. Nema u sjećanju Dubrovnika, nema Škabrnje, nema Petrinje, Gline, Gospića, Novske, nema Osijeka, nema Belog Manastira, Iloka…  nema u sjećanju stotina tisuća izbjeglih i prognanih, nema sjećanja na tri stotine i šestoro djece “poginule” u “oružanom sukobu”. Nema sjećanja na 1000 poginulih civila  u jedinoj “izgubljenoj” Hrvatskoj bitci, Bitci za Vukovar.
 
Bit će da je svijest naroda preslika hrvatskog vodstva koje Vas eto uvodi u Hrvatsku kao zadnjeg kriminalca. Pa kako možete to da si dopustite Predsedniče? Kao zadnjeg kriminalca prevest će Vas preko grane i će da plate 1000 policajaca da čuvaju da Vas nitko ne vidi, a kamoli da Vas bije pa zašto onda dolazite, gospodine Predsedniče? Vi vjerujem znate koliko košta obezbeđenje od 1000 policajaca, a također znate da će građani Hrvatske to da plate, a znate Predsedniče, građani Hrvatske i vaši i naši, gladni su. Zašto onda dolazite Predsedniče, kad nitko neće da Vas vidi ni da Vas čuje, a žrtve zaista verujte, znaju da ih žalite. Zbog njih nemora da dolazite.
 
Mi preživjeli trebamo da nam kažete kako je jedan režim davno prije Vas, s kojim ste Vi još davnije „raskrstili“, podržavao agresiju jedne vojske i obezbeđivao borbu tamo nekih balvanaca koji su naterani da se biju s braćom Hrvatima i svi su od reda bili kuvari i bolničari. Svi. Osim onih mrtvih, čijim obiteljima i danas Država, kojoj ste na čelu, isplaćuje mirovine za balvane. Da, i onih koje kao ne može da uvatite.
 
Ako to možete da razumete i da kažete Predsedniče, onda dođite! Bit će nam drago ako dođete kao državnik, a ne bezlično lice Predsedniče, jer će građane Hrvatske mnogo da košta to Vaše neslužbeno izletovanje. A znate dobro koliko košta obezbeđene od 1000 policajaca. Znam da znate Predsedniče, ali pitam se znate li koliko košta 1000 izgubljenih civilnih života grada Vukovara? Oni nemaju cenu Predsedniče, oni su bol i rana koja je živa.
 
Bit će ne znate Predsedniče jer dolazite da kopate po našim rana, a ne dajete dušama smiraja. Pitam se znate li koliko je križeva na memorijalnom groblju Vukovara? 983 su bijela križa onih čije su kosti nađene, a vi dolazite Predsedniče kao običan kriminalac da gazite po kostima onih koji još nisu ni nađeni. Pritom nećete da kažete da je jedan režim davno prije Vas, kojeg ste i sami rušili, odgovoran za te kosti!
 
Zato dođite Predsjedniče kao čovjek u goste, službeni predstavnik koji se u ime naroda kojeg predstavlja, odriče tog zla. I povedite nekog Predsjedniče, tko će pokazati gdje su posmrtni ostaci onih koje već skoro dvadesetu godinu tražimo, kako bi mogli iduće godine na njihovim grobovima za Sve Svete zapaliti svijeće Predsjedniče!
 
A kada bi još priznali suverenitet Republike Hrvatske na cijelom njezinom teritoriju i legitimitet osloboditeljskih akcija koje je za svoju slobodu poduzela, kao i logore na području Srbije, možda bi se osjetili dobrodošlim.
 
 
 
Za Udrugu HVIDR-a Črnomerec
Renato
Šelj, predsjednik v.r.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI