REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

U blizini Ovčare nađene zakopane ljudske kosti

NOVA MASOVNA GROBNICA?


 

Datum objave:
01.11.2010 11:30
Autor: tportal.hr/Nenad Marić/Hina

Kopajući zemlju zbog polaganja sustava za navodnjavanje, djelatnici vukovarskog Vupika naišli su 300 metara od mjesta masovne grobnice na Ovčari na više ljudskih kostiju, izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska

Ljudske kosti, za koje se pretpostavlja da najvjerojatnije potječu iz Domovinskog rata, pronađene su u ponedjeljak ujutro nedaleko od mjesta masovne grobnice na Ovčari kraj Vukovara.

Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave Krunoslave Žgele, kosti su pronađene na dubini od 50-ak centimetara, a riječ je o najmanje tri osobe.

Nakon što se obavi očevid, kojemu su nazočni istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Milan Kojić i županijski državni odvjetnik Božidar Piljić, pronađene kosti će biti poslane na vještačenje da bi se utvrdila njihova starost, kazao je Žgela.

Radovi su obustavljeni, a policija osigurava to mjesto. O pronalasku fragmenata ljudskih kostiju odmah je obaviještena i Vladina Uprava za zatočene i nestale koja će obaviti svoj dio posla.

Na mjestu masovne grobnice na Ovčari, u blizini koje su pronađene kosti, ekshumirani su 1996. posmrtni ostaci 200 ranjenika i civila odvedenih iz vukovarske bolnice 19. studenoga, a ubijenih na Ovčari 20. studenoga 1991. godine, dva dana nakon pada grada.

Prema podacima vukovarske bolnice, iz nje je odvedeno oko 260 ranjenika i civila, od kojih je 200 ubijeno na Ovčari, dok se za ostalima još uvijek traga.

 

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI