REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

PRIOPĆENJE SA OSNIVAČKOG SABORA BRANITELJSKE UDRUGE 'ZAVJET' PODRUŽNICE ZA ISTARSKU ŽUPANIJU


Danas, u četvrtak 28. listopada 2010. godine, utemeljena je podružnica Braniteljske udruge 'ZAVJET' za Istarsku županiju.

Na utemeljiteljskom skupu koji je održan u dvorani Crkve Krista Spasitelja na Velom Vrhu u Puli, a kojem je prethodila misa zadušnica za poginule branitelje predvođena don Ivanom Borićem, izabrana su tijela podružnice : predsjednik, tri dopredsjednika, tajnik, nadzorni odbor i sud časti. Na svečanom skupu su bili nazočni  predsjednik 'Zavjeta' brigadir Ivan Rašić, dopredsjednici general Marko Lukić i Stipo Baraban te dužnosnici Udruge  Mijo Crvoja i Vjekoslav Čuljak.

Braniteljska udruga 'Zavjet' osnovana je 14. svibnja 2010. godine u Sesvetama  na inicijativu  hrvatskih domoljuba i branitelja koji su se 1990. godine dragovoljno i nesebično uključili u STVARANJE SLOBODE - demokracije i zaštite prava svih građana RH da žive u samostalnoj, cjelovitoj i suverenoj Hrvatskoj, našoj Domovini, a za što su se oni odlučili na prvim višestranačkim demokratskim izborima te referendumu o državnoj samostalnosti RH, kao I ORUŽANE OBRANE teritorijalnog integriteta kako Republike Hrvatske tako i samostalne, cjelovite Republike Bosne i Hercegovine, kao zajednice triju ravnopravnih naroda.

Danas kada su narušene i ugrožene temeljne vrijednosti i stečevine obrambenog Domovinskog rata i kada smo svakodnevno svjedoci negiranja i iskrivljivanja istine o Domovinskom ratu, kako u Hrvatskoj tako i Bosni i Hercegovini, i kada smo svjedoci negiranja prava hrvatskog naroda da kao ravnopravan i konstitutivan narod, u skladu sa svim načelima demokracije i slobode živi u samostalnoj, suverenoj i cjelovitoj Bosni i Hercegovini, ravnopravan drugim narodima, pozvani su svi branitelji da se uključe u rad udruge s ciljem kako zaštite istine o Domovinskom ratu tako i zaštite svih vrijednosti i stečevina obrambenog Domovinskog rata jednako u Republici Hrvatskoj kao i Bosni i Hercegovini te dijaspori, te da na taj način u miru zajednički i snažno damo svoj doprinos za slobodnu, samostalnu, demokratsku i pravnu Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu ali i da ispunimo svoju dužnost i obvezu prema našim poginulima, preminulima i nestalim suborcima i prijateljima kao i svima onima koji su se borili za slobodu i mir te na taj način zavjetujemo sebe za sretniju i svjetliju budućnost svoje djece i svoga naroda.

Na skupu je izražena puna solidarnost sa gospođom Marizom Labinjan kojoj se u hrvatskoj Istri osporava pravo na mjesto ravnateljice hrvatske škole na talijanskom jeziku samo zato jer je Hrvatica i to usprkos činjenici što je dva puta prošla regularnu proceduru izbora. Najoštrije je osuđen antihrvatski i šovinistički postupak prema gospođi Labinjan te je upućen zahtjev odgovornima da se poštuje procedura izbora i rezultat koji je iz njega proistekao. Nedopustivo je i nepodnošljivo da i na jednom dijelu teritorija svoje Države, Republike Hrvatske, pripadnici hrvatskog naroda imaju bilo kakve probleme i štetu, kako u profesionalnom tako i privatnom životu, samo zbog svoje nacionalne pripadnosti.

Za predsjednika Braniteljske udruge 'Zavjet' – podružnice za Istarsku županiju izabran je Ninoslav Mogorović, dopredsjednici su Branko Žulj, David Ivić i Željko Sušek, a za tajnika je izabran Ivica Dumendžić.

Prva zadaća novoizabranoga čelništva biti će osnivanje ogranaka u svim istarskim gradovima i općinama.
 
Za Braniteljsku udrugu 'Zavjet', podružnica za ŽI
Ninoslav Mogorović, predsjednik

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI