REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Film „Draga Gospa Ilačka“ na HRT-u

 

 (TU)  -  Povodom svetkovine Velike Gospe, u organizaciji Hrvatske radiotelevizije i producenta filma, Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik, u subotu 14. kolovoza na Drugom programu HRT-a u 10,50 sati biti će prikazan dokumentarni film „Draga Gospa Ilačka“, redatelja Branka Ištvančića.


2010_08_10_draga_gospa_ilacka.JPG

  
Film „ Draga Gospa Ilačka“ sažima metafiziku i mistiku sakralnog i čovjekovog ovozemaljskog hoda u traganju za smislom života. Tema hodočašća Gospi Ilačkoj otkriva povijest srijemskog prostora, pojavu svete vode po Blaženoj Djevici Mariji i povezuje ovo svetište s Lurdom.
 
Snimljen na autentičnim mjestima, film je zabilježio izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskog prostora, a  glazba se temelji na originalnim tradicijskim instrumentima i melodici.  
 
Film „Draga Gospa Ilačka“ na prvom Festivalu hrvatskih vjerskih filmova, održanom na Trsatu u lipnju ove godine, u konkurenciji od 38 filmova, proglašen je najboljim te je dobio nagradu i za najbolju glazbu.
 
Antun  Ivanković
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI