REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Snimanje dokumentarnog filma Svetište Gospe Aljmaške

 

Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik
Marinka Petrušića 39.
Tovarnik                                  0981373227
 
                                                                                    Tovarnik 17. srpanj 2010.
 
 

 
 
 

  2010_07_20_aljmas_ivankovic.JPG  Aljmaš – U marijanskom u Aljmašu 17. srpnja 2010. održan je radni sastanak u povodu snimanja dokumentarnog filma Svetište Gospe Aljmaške. Riječ je o zajedničkom projektu Udruge dr. Ante Starčević- Tovarnik čiji je predsjednik Antun Ivanković i Župe Pohođenja BDM čiji je župnik vlč. Anto Markić ujedno i upravitelj svetišta, koji je izrazio radost što na ovaj način nastojimo promicati vrijednosti kršćanske vjere i pobožnosti. U svrhu snimanja gore navedenog filma udruga koja je producent filma angažirala je poznatog redatelja HRT-a Branka Ištvančića dok scenariji je povjeren književnici Nevenki Nekić. Želja nam je kroz film ispričati priču o marijanskom svetištu i pokazati bogatstvo kulturne i povijesne baštine Slavonije s osvrtom na povijest svetišta u Aljmašu. Tovarnička  udruga već je snimila dva dokumentarna filma – jedan je posvećen mučeniku vlč. Ivanu Buriku jedinom svećeniku ubijenom u Domovinskom ratu, a drugi film je Draga Gospa Ilačka koji govori o marijanskom svetištu u Ilači.
 Za projekt snimanja filma odobrenje i potporu dala je Đakovačko – osječka nadbiskupija, nadamo se pomoći županija Osječko – baranjske,  grada Osijeka te pojedini tvrtki.

 
 
 
                                                              Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik
 
                                                               Antun Ivanković, predsjednik

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI