REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Papa napao svećenike koji rade za vlastiti profit


Svećeništvo ne može predstavljati način dolaska do sigurnosti u životu ili za osvajanje društvenog položaja, upozorio je papaPiše: Silvije Tomašević/VLM

Papa Benedikt XVI. oštro je napao, tijekom mise u bazilici svetog Petra gdje je u nedjelju zaredio 14 novih svećenika rimske biskupije, svećenike koji upotrebljavaju svoj poziv i osobni prestiž za zadovoljavanje vastitih ambicija i dolazak do uspijeha i vlasti. Papine riječi neminovno se mogu povezati s istragom koja je pokrenuta kako bi se utvrdilo djelovanje Kongregacije za evangelizaciju naroda, bivšu Propagandu Fide, i kardinala Crescenzia Sepea.

Svećeništvo ne može predstavljati način dolaska do sigurnosti u životu ili za osvajanje društvenog položaja. Tko želi biti svećenikom da bi povećao vlastiti prestiž  i moć nije shvatio korijen smisla te službe, kazao je Benedikt XVI. i posebno upozorio kako će onaj "koji želi ostvariti vlastit ambicije, dostići vlastiti uspjeh, uvijek biti robom samoga sebe i javnoga mišljenja". Takav svećenik će, da bi bio smatran u javnosti, govoriti ono što se sviđa ljudima, morat će se prilagoditi modama i mišljenjima čime će ostati bez vitalnog odnosa s istinom. Na taj način će se svesti na osobu koja će sutra osuđivati ono što je danas hvalia.

"Čovjek koji na taj način postavi svoj život, svećenik koji na taj način vidi svoju službu, ne voli Boga i druge, već jedino samoga sebe i, paradoksalno, završava tako da izgubi samoga sebe", rekao je Benedikt XVI.

 

http://www.vecernji.hr/vijesti/papa-napao-svecenike-koji-rade-vlastiti-profit-clanak-157830

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI