REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Prvi Filmski festival hrvatskih vjerskih filmova


Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik
Marinka Petrušića 39
32249 Tovarnik                                                   Tovarnik 5. lipanj 2010
098-137-32-27
 
 
 
 
 2010_06_07_prvi_filmski_hrvatski_vjerski_fesival.jpg Na prvom Filmskom festivalu hrvatskih vjerskih filmova koji je se održavao od 2. - 4. lipnja u marijanskom svetištu na Trsatu najboljim je proglašen film Draga Gospa Ilačka redatelja Branka Ištvančića, koji je rađen u produkciji Udruge dr. Ante Starčević - Tovarnik. Film je odnio nagradu i za najbolju glazbu.
     Odlučio je to ocjenjivački sud na čelu s urednikom dokumentarnog programa HRT-a Miroslavom Mikuljanom. Branku Ištvančiću pripala je glavna nagrada trsatskog Filmskog festivala – statua Ivana Pavla II., replika originala postavljenog ispred crkve Majke Božje Trsatske.
     Na festivalu se prijavilo 38. filmova, među kojima je utemeljitelj i selektor Bernadin Modrić izabrao 13. za službenu konkurenciju, a ostali su prikazani izvan konkurencije. Prednost je dana vjerskim filmovima što zadiru u teme i probleme suvremenog života katoličke Crkve.
 
 
 
 
 
                                                                         Antun Ivanković

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI