REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Rezanje “Povlaštenih“ braniteljskih invalidskih mirovina


 

 Najnoviji potezi, koje je predstavila gđa Jaca, za spas ove krvavo stečene Hrvatske države ne samo da su šokantne i ponižavajuće nego branitelje svrstavaju u zamislite „povlaštenu kastu“. Znači povlašteni smo zato jer smo imali tu čast što smo branili i obranili Republiku Hrvatsku, pritom izgubili svoje, a ne njihove, dijelove tijela. Izgubili svoju mladost i svoje djetinjstvo a da bi na kraju ta izdajnička pokvarena, rastrošna i nesposobna Vlada upravo nama koji smo im osigurali mekane i udobne stolice “otkrila“ da smo povlaštena kasta. I to zato  jer smo ranjavani, osakaćeni i psihički ubijeni upravo velikim dijelom njihovom dosadašnjom politikom koja je sve samo ne u cilju dobrobiti naše svete Domovine Hrvatske.

Slažem se u jednom dijelu da sam povlašten jer za mene osobno a vjerujem i za većinu mojih suboraca borba za Hrvatsku je bilo pitanje časti i dostojanstva. Ta ljubav prema Domovini je neupitna. Vrijeđa me, a pretpostavljam i većinu suboraca, činjenica da nam se skida ni manje ni više nego 10% primanja jer Jaca nije izračunala da preko 50% primanja trošimo na obilaske bolnica i inih ustanova zbog povlaštenih bolesti koje smo dobili dok smo branili Domovinu. Bolest se u svakom slučaju nije mogla zaraditi u fotelji a ni stanovi od 100 kvadrata se nisu dijelili vojnicima i onima koji su bili na ratištu već upravo njima koji nam sada kroje sudbinu. Neki su se sada aktualni političari vezali lancima za prava branitelja a sada nam kao i onima zbog kojih su se vezali okreću leđa jer vjeruju, branitelji su nitko i ništa, nisu se spremni organizirati oni su “stoka sitnog zuba“, a zaboravili su nedavna događanja u Sarajevu.

Ne prizivam takav scenarij ali smatram da su političari prvi koji bi morali rezati svoja primanja na        5 000.00 kuna jer oni su nas i doveli u ovu situaciju, pa neka i podnesu najveći teret. Zatim tu su i razni tajnici i povlašteni dužnosnici koji imaju enormna primanja a njih nitko nije dirao. Isto tako mi branitelji smo povlašteni a što je sa partizanskim mirovinama koje se isplaćuju već 65 godina i zamislite ovo sve su oko 3 400.00 kuna i njih se normalno ne dira jer su ispod 3 500.00 kuna.

Kažu branitelji se slažu sa tim potezima. Pa dobro koji su to više branitelji Đakić možda ili Dečak?  Od kada to oni predstavljaju sve branitelje, u stvari tko su oni? Politički podobnici koji na svaki mig  ekipe sve potvrđuju kao papagaji i normalno za to su dobro nagrađeni raznim ustupcima.
I da više ne duljim jer puno riječi je malo posla. Na jedvite jade smo zaustavili svakodnevne suicide branitelja ali poznavajući moje prijatelje i suborce strah me je da upravo ove mjere neće biti novi okidač masovnih i moram naglasiti velikim dijelom protestnih sucida onih kojima je Hrvatska država i najviše ostala dužna a  koja je napravila sve da nas koji smo sve dali za nama Svetu Domovinu Hrvatsku -  uništi i ono zadnje a to je egzistencija. Jedan me  je prijatelj posavjetovao  da s tim ništa ne rješavamo. I doista svi moji suborci koji su učinili suicid nisu ništa riješili, ali ako s nama žrtvama (s kojima se poigrava ova antihrvatska i antibraniteljska vlast) krene i netko od „odlučujućih faktora“ (tj. iz „naše“ Vlade) onda će oni koji ostaju razmišljati kako voditi ovu Domovinu, a i recesija će se učiniti tamo gdje se treba i može – a to sigurno nije braniteljska populacija.

Mario Adrinek, umirovljenik Specijalne policije "Risovi"-Kutina

 

http://udbina.com:80/index.php?option=com_content&view=article&id=1070:rezanje-povlatenih-braniteljskih-invalidskih-mirovina&catid=50:vapaj-iz-crvene-hrvatske&Itemid=67

 

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI