REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Prof.dr. Zdravko Tomac: "Dođite na Kazališni trg"

Zagreb, 04.05.2010. 

Prof.dr. Zdravko Tomac: "Dođite na Kazališni trg"

 

Za budućnost hrvatskog naroda, za njegov demokratski, kulturni i civilizacijski razvoj nužno je konačno utvrditi istinu o krvavoj hrvatskoj prošlosti, podjelama i zločinima zbog kojih se stalno stvaraju novi sukobi i podjele.

Prošlost će nas progoniti i zaustavljati u razvoju, dovoditi do novih podjela i sukoba sve dotle dok se ne suočimo sa istinom o našoj prošlosti, sve dotle dok ne osudimo sve totalitarne sustave, njihove vođe i sve zločine koji su počinjeni. Isto tako prošlost će nas progoniti sve dotle dok se ne oda dužni pijete svim žrtvama svih zločina bez obzira na ideološku boju.

Konačno je došlo vrijeme da dvadeset godina nakon stvaranja i obrane samostalne i suvremen Hrvatske utvrdimo istinu o našoj prošlosti i na jednak način odamo počast svim žrtvama odnosno da na jednak način osudimo sve zločine i zločince bez obzira na ideološku boju.

Treba se na jednak način pokloniti žrtvama i Jasenovca i Bleiburga i Domovinskog rata. Treba na jednak način osuditi zločine i zločince a ne jedan zločin opravdavati drugim zločinom. Konačno je došlo vrijeme da se ne samo jasno kaže nego da se i ova država utemelji na vrijednostima Domovinskog rata i da se jednako odlučno odbace svi totalitarni sustavi i njihovi simboli. Niti slovo U niti zvijezda petokraka nisu donijeli sreću, slobodu i demokraciju hrvatskom narodu.

Zato je nedopustivo da se pokušavaju rehabilitirati bilo koji totalitarni sustavi i totalitarni vođe i zločinci.

Nema nikakve dvojbe da je Josip Broz Tito ili kako ga nazivaju maršal Tito bio na čelu zločinačkog sustava i da je odgovoran za masovne zločine koje nitko nema pravo amnestirati i oprostiti.

U posljednje vrijeme tiskane su brojne knjige i prikazane dokumentarne emisije koje neopovrgljivim argumentima i dokumentima svjedoče da je Tito odgovoran za stotine tisuća ljudskih života, da je Tito uspostavio diktatorski režim koji si je uzimao pravo da bez suda likvidira i zatvara ne samo političke protivnike nego i sve one koji bi mu eventualno mogli biti protivnici. Objavljeni su i brojni dokumenti koji dokazuju Titovu odgovornost za zločine JNA i u Domovinskom ratu i u ratu u Bosni i Hercegovini jer je ona provodila Titovu politiku i njegov testamenat očuvanja Titove Jugoslavije ognjem i mačem bez obzira na žrtve.

Usprkos tih činjenica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i u drugim državama nastalim iz bivše SFRJ jake su titoističke snage koje ne samo brane Tita i komunističku partiju od kritike za teške zločine nego idu i dalje, žele obnoviti titoizam, pokušavaju komunistički antifašizam ponovno nametnuti kao sustav vrijednosti, eventualno ponovnog stvaranja jugosfere i jugointegracije. Povijesnim krivotvorinama pokušava se diskreditirati Domovinski rat kao zločinački pothvat. Pokušava se velikosrpska agresija pretvoriti u građanski rat s podijeljenom odgovornošću a Hrvatska optužiti na agresiju na Bosnu i Hercegovinu iako je jasno da je Hrvatska spasila Bosnu i Hercegovinu. Nažalost, predsjednik Hrvatske i oni koji ga podržavaju želi povući tužbu za genocid protiv Srbije, spajdašio se sa Borisom Tadićem koji ga vodi žednog preko vode. Josipović je u Bosansko- hercegovačkog parlamentu amnestirao velikosrpsku agresiju i preuzeo krivnju na Hrvatsku suprotno istini.

Sve se to radi da bi se obranio titoizam i komunistički antifašizam i da bi se otvorili prostori za novu suradnju i integracije na Balkanu.

Zato se povijesnim krivotvorinama veliča Tito i titoizam, zato se antifašizmom prikrivaju komunistički zločini.

Hrvatska se nalazi u velikoj opasnosti. Vodi se presudna sudbinska borba za budućnost. Odlučuje se o tome hoćemo li sačuvati Hrvatsku kao suverenu državu na vrijednostima Domovinskog rata i Tuđmanovog državništva ili ćemo se vratiti titoizmu i komunističkom antifašizmu.

Presudne političke borbe uvijek se vode na političkim simbolima. Hoće li Hrvatska krenuti demokratskim putem, hoće li obraniti vrijednosti Domovinskog rata ili će krenuti natrag prema titoizmu i komunističkom antifašizmu zavisi između ostalog i od rezultata borbe vezanih za trg maršala Tita. Najljepši zagrebački trg nosi sramotno ime Trg maršala Tita, trg maršala jugoslavenske narodne armije, iste one armije koja je učinila Bleiburg ali i Ovčaru i Srebrenicu i druge masovne zločine. Ona je i u ovom Domovinskom ratu i u drugim ratovima u raspadu Jugoslavije provodila Titov politički testamenat i ognjem i mačem, zločinima pokušala sačuvati Jugoslaviju.

Zato je uklanjanje imena Trga maršala Tita presudno u borbi za budućnost. Tek kada se skine ploča "TRG MARŠALA TITA" počet će nužna detitozacija i suočavanje s istinom. Danas ima dovoljno argumenata koji potvrđuju da je Tito osobno odgovoran za masovne zločine, da su zločini bili bitan dio sustava da se može reći da se radilo o industriji zločina.

Zato svatko onaj tko voli svoju Hrvatsku domovinu, tko se bori za istinu, tko smatra da je nužno odati počast svim žrtvama zločina koji smatra da je nužno na jednak način osuditi sve zločine dužan je kao građanin doći u subotu 08. svibnja u 11 sati i podržati zahtjev da se ukine Trg maršala Tita odnosno preimenuje u Kazališni trg.

Zato dođite na Kazališni trg jer od  borbe za istinu o komunističkim zločinima možda zavisi i sudbina hrvatskog naroda i Hrvatske države.

Ne radi se o sporednom problemu nego o bitnom pitanju. Ne radi se samo o borbi za prošlost nego i o borbi za budućnost.

Narod koji u svom glavnom gradu mirno podnosi da se najljepši trg naziva imenom maršala zločinačke Jugoslavenske narodne armije ugrožava svoju budućnost.

 

 

Prof.dr. Zdravko Tomac

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI