REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Papa Benedikt XVI. Internetu treba dati dušu


Vatikan, (IKA) - Internetu treba dati dušu te humanizirati dinamike novih medija, istaknuo je 24. travnja papa Benedikt XVI. u govoru sudionicima skupa koji je na poticaj Talijanske biskupske konferencije održan u Rimu na temu "Digitalni svjedoci.

 

 Lica i izražavanje u doba cross medija". Na audijenciji održanoj u Dvorani Pavao VI. Papa se zadržao na izazovu navještaja Božje Riječi na ulicama "digitalnoga kontinenta". Predsjednik Talijanske BK kardinal Angelo Bagnasco, zahvalio je pak Svetome Ocu na njegovoj službi, koja je upravo 24. travnja prije pet godina započela svečanom misom na Trgu Sv. Petra.

 


Neka Internet postane jedna vrsta "trijema za pogane", na kojemu treba ostaviti mjesta i za one kojima je Bog još uvijek nepoznat, želja je Benedikta XVI. koju je izrazio potaknuvši katoličke medije da u ovo digitalno doba dadu znakove potrebne za prepoznavanje Gospodina. I u mreži ste pozvani postaviti se kao "animatori zajednice", pozorni na pripremu putova koji vode do Božje Riječi, te pokazati posebnu osjetljivost prema onima koji su obeshrabreni i u srcu nose želju za apsolutnim i za istinama koje nisu prolazne, istaknuo je Sveti Otac.

Zadaća je svakog kršćanina koji radi u medijima osigurati kvalitetu ljudskih odnosa, jamčeći pozornost prema osobama i njihovim duhovnim potrebama. Svjedoci smo kvarenja duha koje nas vodi do toga da se ne gledamo u lice. Stoga je potrebno prepoznati lica, nadvladavajući opće kretanje koje bi ljude moglo učiniti tijelima bez duše, predmetima za razmjenu i potrošnju. Mediji trebaju postati čimbenici humanizacije, usredotočeni na promicanje dostojanstva pojedinaca i narod, istaknuo je Sveti Otac. Želimo bez straha krenuti na pučinu digitalnoga mora, suočavajući se s otvorenom plovidbom istim onim zanosom koji već dvije tisuće godina vodi crkvenu lađu. Ne toliko zbog tehničkih sredstava, koja su potrebna, nego se želimo pripremiti boraveći i u tom svijetu, i to srcem vjernika koji daje svoj prinos u davanju duše tom neprekidnom komunikacijskom protjecanju na mreži, napomenuo je Papa i zaključio: "Naše povjerenje nije nekritički dano bilo kojem tehničkome sredstvu. Naša je snaga u tome što smo Crkva, zajednica vjernika, sposobna svima svjedočiti neprolaznu novost Uskrsloga, životom koji cvjeta u punini u mjeri u kojoj započinje, ulazi u odnos i besplatno se daruje. "

 

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=121588

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI