REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Zagreb briše Aveniju Gojka Šuška?


Opet Pusićeva družba

Zagrebačka Gradska skupština uskoro će odlučivati o zahtjevu da se sadašnja Avenija Gojka Šuška preimenuje, te da joj se vrati staro ime – Aleja izviđača. Zahtjev su podnijeli Građanski odbor za ljudska prava, Centar za mirovine studije te Dokumenta.


gojko_susak.jpg Ovakav zahtjev skupštinskom Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova već je prije nekoliko godina podnosilo Vijeće gradske četvrti Maksimir, ali zahtjev je odbijen. Na čelu nadležnog gradskog odbora u to vrijeme sjedio je Ivan Šikić, najbliži suradnik gradonačelnika Milana Bandića, a jedan od članova bio je i kontroverzni bivši političar Nenad Ivanković, piše Novi list.

Predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava Zoran Pusić, potpisnik zahtjeva za preimenovanjem ulice, objašnjava da je zahtjev podnesen jer Gojko Šušak nije zaslužio ulicu u Zagrebu.
"Potpisali smo taj zahtjev jer smatramo da je bilo dovoljno suđenja za ratne zločine u kojima je nakon nekoliko koraka isplivavala odgovornost ministra obrane iz tog doba kao čovjeka koji je izravno odgovoran za neprocesuiranje i nekažnjavanje počinitelja ratnih zločina. Dapače, Šuška pamtimo po ciničnim izjavama poput one da ga oko miniranja objekata zanima samo jesu li tehnički dobro izvedena. Po tome je bio poznat i smatramo da je u tom svjetlu krajnje kontroverzna osoba te da ne zaslužuje da se po njemu zove ulica u Zagrebu", rekao je Pusić.

Aktualni predsjednik Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Marin Knezović kaže da zahtjev još uvijek nije vidio, a upoznat je s identičnim, ranije podnesenim i dobivenim zahtjevom.
"Čuo sam da je i prije nekoliko godina postojao takav zahtjev, ali prethodni saziv Skupštine ga je odbio. Ne bih želio komentirati novi zahtjev za preimenovanje Šuškove avenije, sve dok mi ne dođe na stol. Uobičajena procedura je takva da nakon zaprimanja zahtjeva prvenstveno tražimo od Vijeća gradske četvrti da se o tome izjasni, iako po zakonu možemo i sami donijeti odluku. Uvijek se nastojimo konzultirati s mjesnom samoupravom", rekao je Knezović.

Uglavnom, moguće je da Avenija Gojka Šuška već najesen dobije novo ime budući da čelnim ljudima zagrebačkog ogranka SDP-a, koji ima većinu u Gradskoj skupštini, nije strana inicijativa za preimenovanjem Šuškove avenije, piše Novi list.

Net.hr
13.04.2010.

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI