REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Predstavljanje zbornika o Haaškom sudu


ZAVRŠETAK ILI SAMO ETAPA U SKUPOVIMA HRVATSKIH INTELEKTUALACA NA TEMU HAAŠKOGA SUDA?
(UZ POZIV NA PREDSTAVLJANJE OSMOGA ZBORNIKA "HAAŠKI SUD-ZAJEDNIČKI ZLOČINAČKI POTHVAT ŠTO JE TO?")


Tiskan je osmi zbornik pod naslovom koji Vam je već odavno poznat, a donosi izlaganja autora s osmoga stručno-znanstvenog skupa održanog u prosincu prošle godine.
S ovim najnovijim zbornikom velika knjiga Hrvatskoga kulturnog vijeća o  radu i karakteru Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju narasla je na 1300 stranica. Više od četrdeset autora od lipnja 2006. do danas dali su svoj doprinos raskrinkavanju sramotne institucije koja je postala ruglo međunarodne pravde, a čijem "radu" asistira hrvatska državna vlast od početka ovoga stoljeća, premda je u optužnici hrvatskim generalima optužena i sama hrvatska država.

U svakom slučaju, povijest ne će moći zaobići antologiju tekstova koje su stvarali hrvatski pravnici,povjesničari, književnici i novinari – u vrijeme kada hrvatske institucije (valjda u znak prosvjeda) šute, a mediji daju potporu tom i takvom Sudu i suradnji s njim.
Autori u osmom zborniku razjašnjavaju i povijesne stigme koje su dovele do haaške situacije, ali i aktualna zbivanja na samome Sudu i oko njega. Neki tekstovi već su objavljeni na internetskim stranicama HKV-a, ali će predstavljanje zbornika biti zanimljivo iz mnogih razloga, od kojih je jedan dilema treba li nastaviti s "haaškim skupovima" ili staviti točku, u nadi da će hrvatski zapovjednici biti uskoro oslobođeni.

Podsjećam: predstavljanje osmoga zbornika bit će u četvrtak  15. travnja u 19 sati, Dvorana "Hrvatskoga slova", Ul. hrvatske bratske zajednice 4, a promotori su dr.iur. Milan Vuković, novinar Mate Kovačević i nižepotpisani.
 
Hrvoje Hitrec

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI