REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Priopćenje povodom nasilne islamizacije kršćana u Maglaju za vrijeme Uskršnjih blagdana


CROATIA LIBERTAS
NEVLADINA ORGANIZACIJA
Dr. Ante Starčevića 68, E-1, 88000 MOSTAR,
00387/(0)63/459-191, Bosna i Hercegovina
 
 
31.03.2010. godine
3279-01-4332-AF/10
 
OSUDA NASILNE ISLAMIZACIJE KRŠĆANA U MAGLAJU


 
Povodom nasilne islamizacije kršćana, rimokatolika i pravoslavaca u Maglaju za vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, tražimo pokretanje hitne istrage povodom ovog slučaja, a u suprotnom najavljujemo pokretanje kaznenih prijava protiv nadležnih policijskih institucija u Maglaju i Zeničko-dobojskoj županiji. Najoštrije osuđujemo pokušaje nasilne islamizacije kršćana od strane pripadnika Islamske zajednice u BiH što nas vraća u doba brutalnog Otomanskog režima koji je kršćane pet stoljeća nasilno podčinjavao svojoj religiji i kulturi.

Nasilna islamizacija Hrvata i Srba u BiH je samo nastavak bošnjačke politike etnocida, kulturocida i etničkog čišćenja u miru i na širem području države što ćemo prijaviti svim svjetskim relevantnim institucijama za ljudska prava i Uredu komisije za proširenje EU-a u Sarajevu. S ovakvim način građenja „sekularne i multietničke“ Bosne i Hercegovine ciljano se želi postići njena potpuna razgradnja i raspad s ciljem formiranja šerijatske države u srcu Europe, a druga dva naroda se žele nasilno asimilirati što može imati negativne posljedice po zajednički suživot i povjerenje. BiH ne može u Europsku Uniju s ovakvom unutardržavnom nasilnom politikom vjerske indoktrinacije i novim pokušajem podčinjavanja i podložavanja Hrvata i Srba kao kršćana na teritoriji BiH te njihovom nasilnom islamizacijom od strane većinskih Bošnjaka.
 
Pozivamo predstavnike Katoličke i Pravoslavne Crkve da zajedno ulože oštre napore u cilju zaštite kršćana i njihovog progona u BiH koji trpe potpuno isti teror već nekoliko stoljeća. Također, apeliramo na predstavnike međunarodnih institucija za ljudska prava da stanu u zaštitu ugroženih ljudskih prava i dostojanstva kršćana u BiH, a predstavnike Islamske zajednice pozivamo da prestanu s aktivnostima kojima se s druga dva naroda gubi povjerenje i pokušavaju otvoriti stare rane kako bi se ponovno uspostavili odnosi utemeljeni na miru, povjerenju i dijalogu.
 
 
U Mostaru, 31.03.2010.                      Leo Pločkinić, predsjednik NVO CroLib
 
 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI