REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

USKRSNA CESTITKA - HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO NAPREDAK MOSTARHRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO NAPREDAK MOSTAR
Kneza Mihovila Viševića Humskog 2
88 000 MOSTAR p.p. 17
www.HKD.Napredak.Mostar

nikic Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 fra.andrija.nikic@hkd-napredak-mostar.ba
Tajništvo: telefaks 00-387-036-32 33 10
 
Mir i dobro - Pax et bonum!
Uskrsnuo je Pastir Dobri, sretno, aleluja - Resurrexit pastor Bonus, felix, Alleluia!
 
      Draga kršćanska braćo i drage sestre, dragi sinovi i kćeri hrvatskoga naroda, dragi napretkovici, prijatelji i svi ljudi dobre volje!
Bliže se uskrsni blagdani, dani jedinstvene poruke, radosti s uskrslim Gospodinom, s njegovim evanđeljem, u milosnom sjedinjenju s Uskrslim Kristom!
Dok se pripremamo da 8. travnja t. g. proslavimo Napretkovu Uskrsnicu u našem Domu u Mostaru, želim Vam već sada zaželjeti da radost i mir uskrslog Gospodina Isusa Krista bude sa svima vama!
Pred svetkovinu svih kršćanskih svetkovina, na Uskrs, ponavljam kršćansku poruku da je utjelovljeni Sin Božji, raspeti, umrli i pokopani Isus Krist, doista uskrsnuo. Svojim slavnim uskrsnućem zapalio je u srcima svojih učenika neugasivu uskrslu radost, koja zahvaća i današnje njegove prijatelje i suradnike.
Uistinu prije 1977 godina Bog je nadnevak Isusove smrti pretvorio u rođendan njegova vječnog života. A uskrsli Isus Krist je svojim vjernicima ostavio obećanje: „Tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će.“ Uistinu, uskrsli Isus nadnevke vjerničke smrti želi pretvoriti u rođendane vječnoga života. To je poruka uskrslih blagdana. To je poruka Uskrslog Isusa.
  Radosna vijest o Isusovu praznom grobu i uskrsnuću od uskrsnog jutra do danas nije utihnula. Dvije tisuće godina ona ispunjava mnoga ljudska srca, sretnom sigurnošću, radosnom nadom, usrećujućom ljubavlju, ali i ozbiljnom opomenom. Za uskrsloga Krista je nebrojeno mnoštvo njegovih sljedbenika bilo sripravno podnijeti velike nepravde, zlobu, velika progonstva, mučenja, pa i grozomornu smrt. Unatoč svemu tomu, nisu se odrekli uskrsnuloga Krista i njegove Crkve.
Trudimo se i mi kao što su to činili i naši vjerni preci, da budemo postojani u vjeri u Krista u njegovoj Crkvi!
Trudimo se živjeti kao nosioci i davaoci života, ljubavi i nade, te živimo i promičemo istinu, pravednost, poštenje, dobrotu, vjernost, praštanje i milosrđe!
Jer Bogočovjek je pobijedio smrt da živi svaki čovjek očekujući dan sigurne pobjede nad smrti – dan uskrsnuća i novoga života. Od prvog Uskrsa svaki čovjek dijeli sudbinu Bogočovjeka ako ga prihvati vjerom i djelima.
Kao vaš sretni brat u uskrsnulomu Kristu, u ime 1112 članova Hrvatskog kulturnog društva Napredak Mostar, s osobitom radošću, svima vama i vašim milim i dragima, dječici i starijima, našim članovima i prijateljima, od srca želim sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs!
Svemu hrvatskom puku i svim ljudima dobre volje: Na dobro vam došli uskrsni blagdani i dvadeseta obljetnica obnoviteljskog rada HKD Napretka Mostar!

                                Fra Andrija Nikić, predsjednik Hrvatskoga
                kulturnog društva Napredka u Mostaru    
Uskrs 2010.

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI