REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Pitanja premijerki Kosor


Poštovana Predsjednice Vlade,
 
Poziv za Okrugli stol koji je u prilogu potaknuo je moje zanimanje za ratna obeštećenja agresora Srbije prema Republici Hrvatskoj, odnosno stradalim osobama, razorenim i otuđenim materijalnim dobrima.


Zanima me obeštećenje prema osobama koje su odvedene, maltretirane i zlostavljane u koncentracijskim logorima na teritoriju Srbije.
Zanima me obeštećenje prognanih osoba iz njihovih mjesta čime im je uskračeno osnovno ljudsko pravo na dom , radno mjesto, školu,fakultet,vrtić.
Zanima me obeštećenje invalida stradalih od agresorskog oružja.
Zanima me obeštećenje za poginule civile i branitelje. Zanima me obeštećenje za otuđenu imovinu i sirovine koje su odvezene na prostor Srbije.
Zanima me obeštećenje za posjećenu šumu s prostora okupiranog dijela Hrvatske odvezenu u Srbiju.
Zanima me obeštećenje svih koji su morali napustiti svoja radna mjesta i fakultete, uzeti pušku i braniti napadnutu zemlju.
Zanima me obeštećenje za sve razorene obiteljske domove, sakralne objekte, poslovne pogone.
Zanima me koliko se Vlada RH bavi ovim prevažnim zadatkom koji mora osim materijalne nadoknade donijeti i potvrdu poštivanja žrtve,stradanja, dostojanstva obrane.
Stjeće se dojam da se ovim prevažnim državnim poslom bave udruge građana, koje pozivaju visoke državne dužnosnike, umjesto da je obrnuto. Često u svom sagledavanju ne dijele žrtvu od agresora pa time još jednom duboko vrijeđaju sve stradale na kućnom pragu i obrani zemlje.
Duboko svjesni  agresorske oružane moći u naletu na osvajanje hrvatskih prostora, svjesni bespomoćnih stanovnika mnogih mjesta i sela, svjesni stradanja nedužnih u Vukovaru i Škabrnji od Vlade RH očekujemo da  istinski založi za obeštećenje i dostojanstvo svake žrtve u obrani i stvaranju slobodne Hrvatske. U svakoj zemlji ovim prevažnim, bolnim događanjima  ratne prošlosti bave se Vlade a ne udruge  građana s različitim interesima i sagledavanjem  ratnih zbivanja.
Hrvatski narod je iscrpljen ratnim događanjima i  poslijeratnim ogromnim novčanim ulaganjima u obnovu razrušene zemlje.
Preoblikovanje istine  agresije i ratnih događanja,suđenja braniteljima, prisila naroda da sam podnese nepravedno nametnute troškove obnove nije dobar put za stvaranje moderne Hrvatske.
Zbog budućnosti zemlje i naroda Vlada mora uložiti snagu i interes za rješavanje ovih  važnih  pitanja.Nije primjereno da strane države ulažu sredstva u poslove  koja su od značaja i interesa samostalne države Hrvatske.
 
Uz poštovanje.
Marija Slišković, predsjednica udruge Žene u Domovinskom ratu
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI