REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

VELIKI PETAK 2. TRAVNJA – POVIJESNI KRIŽNI PUT NA KSAVERU U 8:00 SATI


MOLITVA ZA SVE ŽRTVE  PODSLJEMENSKIH MASOVNIH GROBNICA


2010_04_01_franjevci_glagoljasi.jpg Provincija Franjevaca trećoredaca glagoljaša sv. Jeronima organizira tradicionalni povijesni Križni put na Veliki petak u 8:00 sati ujutro. Križni put će predvoditi provincijal fra Ivan Paponja uz župnika fra Nikolu Baruna. Na završetku molitve o povijesnim činjenicama tradicije Križnoga puta na Ksaveru će govoriti isusovac otac dr. Vladimir Horvat.
 
Križni put na Ksaveru podigli su isusovci oko godine 1637. Na čast i slavu 1000 godina Hrvatskog Kraljevstva godine 1925. započeta je izgradnja novog Križnog puta na Ksaveru te započinje tradicija molitve na Veliki petak poticajem Udruge Hrvatska žena i njene osnivačice Marije Kumičić.
 
Ove su godine i dvije posljednje postaje Križnog puta dobile svoja obilježja. Jedna je posvećena stradalnicima Drugog svjetskog rata i Križnih puteva poslije Bleiburga 1945., a druga slobodnoj Hrvatskoj i obrambenom Domovinskom ratu. Ovog Velikog petka posebno sjećanje i molitva slijdi za sve žrtve podsljemenskih masovnih grobnica iz vremena nakon Drugog svjetskog rata.
 
Pozivaju se sve udruge hrvatskih branitelja iz svih vremena ugroženosti hrvatske opstojnosti, kao i svi katolički vjernici, da se pridruže ovogodišnjoj molitvi Križnog puta na Ksaveru na Veliki petak ujutro u 8:00 sati.  
 
 

Damir Borovčak

po obavijesti p. dr. Vladimira Horvata, DI

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI