REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

U susret Josipovom u Splitu


Predstavljanje knjige „Teološki hod ekumenizma u XX. stoljeću – Konferencije 'Vjere i ustrojstva', protagonisti i poteškoće“
 
splitsko_makarska_biskupija.jpg

 
Split, 9. ožujka 2010.
 
 
 
 
„Teološki hod ekumenizma u XX. stoljeću – Konferencije 'Vjere i ustrojstva', protagonisti i poteškoće“ naslov je nove knjige dr. fra Dušana More koja će biti predstavljena u četvrtak 11. ožujka u 19.30 sati u Pinakoteci samostana Gospe od zdravlja u Splitu. O knjizi će govoriti prof. dr. don Ante Mateljan, dr. fra Stjepan Čovo i prof. dr. fra Anđelko Domazet, a u glazbenom će dijelu nastupiti Zbor Franjevačkih bogoslova.
 
Splitska župa sv. Pavla na Pujankama u suradnji s Obiteljskim savjetovalištem Splitsko-makarske nadbiskupije, priređuje obiteljsku tribinu u četvrtak 11. ožujka u 20 sati u župnoj crkvi sv. Pavla. O temi „„I njih dvoje bit će jedno – kršćanski brak u suvremenom svijetu“ govorit će bračni par Anđa i Ivica Veža.
 
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije priređuje duhovnu obnovu za sve sudionike vokalno-instrumentalnih sastava u subotu 13. ožujka u samostanu sestara Anćela na Kamenu kod Splita. Susret počinje u 10 sati i sastoji se od tri dijela: pobožnosti križnog puta, misnoga slavlja koje će predvoditi dr. don Ivica Žižić te zajedničkog druženja.
 
I ove godine u gradu pod Marjanom bit će upriličen Križni put ovisnika na četvrtu korizmenu nedjelju 14. ožujka. Kao i prošlih godina pobožnost križnog puta započinje u crkvi Sv. Dominika u 15 sati i nastavlja se prema splitskoj katedrali Sv. Dujma. Ovog puta zajednica „Cenacolo" iz Ugljana načinit će veliki drveni križ kojeg će zajedno sa članovima zajednice „Papa Ivan XXIII.", roditeljima i ostalim vjernicima, nositi na križnom putu i u katedrali poslije sudjelovati u duhovnom programu.
 
Svoga nebeskoga zaštitnika sv. Josipa splitska župa sv. Josipa na Mertojaku svečano će proslaviti u petak 19. ožujka. Središnje misno slavlje u 18 sati u župnoj crkvi predvodit će fra Ante Babić. Župa se za proslavu svoga patrona pripravlja misijama pod geslom „Po sv. Josipu, glavi Svete Obitelji obnovi, Gospodine, sve naše obitelji“ od 14. do 21. ožujka, svaku večer duhovni program s početkom u 17.30 sati u župnoj crkvi sv. Josipa predvode fra Ante Babić i fra Miroslav Bustruc. Završnoga dana misija u nedjelju 21. ožujka euharistijsko slavlje u 10 sati predvodi provincijal fra Željko Tolić.
 
 
 
Silvana Burilović
Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije
Tel. 021/407-533; Fax. 021/407-532; Mob. 098/1770625
E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI