REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

TEOFIL – novi roman Michaela O'Briena


teofil_michael_o_brien.jpg Sveti Luka je svoje Evanđelje i Djela Apostolska uputio čovjeku po imenu Teofil. Tko je bio Teofil? Bibličari to ne znaju, pa ga to čini podobnim likom za živu maštu Michaela O’Briena. U ovoj izmišljenoj priči, Teofil je skeptični, ali obljubljeni poočim svetoga Luke. Zainteresiran čudesnim svjedočanstvima o “Christosu” što ih je, u obliku kronike, primio od svoga ljubljenoga sina Luke ,Teofil - grčki liječnik, inače agnostik - kreće u potragu za Lukom kako bi ga doveo kući.


Dugo putovanje će Teofila odvesti duboko u rat između nacija i carstava, istine i mitova, dobra i zla, kao i u posve neočekivane dimenzije samoga sebe. Njegova potraga čitatelja vodi u četiri drevne civilizacije: grčku, rimsku, židovsku, a onda i kršćansku. Svjedoči o rađanju Crkve i susreće se s ljudima koji su osobno poznavali Isusa Nazarećanina. Iako je Teofil čovjek iz davna vremena, možemo ga prepoznati i kao čovjeka našega vremena. To je priča o čudesnu ispreplitanju vjere i razuma, psihologiji percepcije te moći ljubavi nad smrću. Teofil je itekako kadar progovoriti našemu vremenu u kojemu samo gledanje ne može biti temelj vjere, već to prije može biti slušanje svjedočanstava onih koje je Bog dotaknuo, otvarajući se tako mogućnosti susreta sa živim Kristom.
U ovoj knjizi sublimirano je više knjiga no što ih se može prebrojati. Tu su prenešene misli pametnih umova, napisane i izgovorene na više ljudskih jezika. Sve to potvrđuje da se Vječna Riječ ne da zarobiti i uredno složiti u svitke, da bi potom bila odložena kao artefekat. Možemo je samo promišljati i ta promišljanja zapisivati, učiti iz toga, ali nikada nećemo ovladati njome. Knjiga života otvara se dok je živimo, dok je mi iščitavamo puninom svojih ograničenih sposobnosti. Knjiga se života vječnoga otvara zajedno s njome, ali je čita jedino Bog.
M. K.
 
Nakladnik: Treći dan d. o. o., Zagreb
www.trecidan.hr , Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI