REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Potrebno je korektno odgovoriti na izjave srpskog predsjednika

 

Vaša izjava gospođo predsjednice Vlade RH   na provokacije, koje vrši srpski predsjednik Boris Tadić pokazuje kao da niste upoznati s bitnim dokazima, koji cijelom svijetu pa i srpskoj javnosti ukazuju, da je Tadićev pristup neodrživ. 

Organizacija ujedinjenih nacija imala je veliki broj svojih stručnjaka i predstavnika koji su dugo proučavali stanje na području BiH . Iz toga je proisteklo Izvješće specijalizirane institucije UN odnosno Report of the Economic and Social Council UN,  22. Aug. 1995.,  u kojemu se  pod točkom 93 navodi:
„.... Pad Srebrenice i Žepe doveo je do tragedije, gubitka života i ozbiljnog ugrožavanja ljudskih prava. Istodobno, to je ozbiljno potkopalo vjerodostojnost Vijeća sigurnosti, generalnog tajnika i cijelog sistema Ujedinjenih naroda.....“.
                           
Ističem da mi je teško pri duši kad vidim da se u Vašoj reakciji nedopustivo zanemaruje navođenje sadržaja  navedenog  Izvješća. U interesu je naše Domovine i Vas kao  predsjednice naše Vlade jednako  i našeg  Predsjedništva,  poznavanje  detalja zaključnih stavova tijela Ujedinjenih nacija, čije Izvješće  ima više od 30 stranica službenog materijala, osobito sa zaključcima, koji se odnose  na zone sigurnosti (Safe Areas).

Uz  ovaj dokument , važno je pozvati se na brojne izvještaje predstavnika  Tadeusha Mazowietskog, osobito na razloge i objašnjenja pri podnošenju njegove ostavke 22. srpnja 1995. Haaški sud  propušta što nije saslušao T. Masowietskog i predstavnike UN kao svjedoke, koji  su  od svibnja do kolovoza 1995. bili u panici zbog velikog broja taoca iz vlastitih redova UMPROFOR-a, čijim su životima i sudbinom Tadićevi istomišljenici ucjennjivali organizaciju Ujedinjenih nacija.

Uvjerena sam  da bi i dosadašnji postupak, koji se vodi pred Haaškim sudom protiv hrvatskih generala, odnosno generala Gotovine, bio već okončan da su korišteni podaci  navedeni  u   rečenom dokumentu UN. Ako Haaški tribunal želi zaštiti svoj ugled i ugled UN, onda mora prihvatiti i uvažiti da je stanovništvo sigurnosne zone Bihaća spašeno upravo vojno-redarstvenom akcijom „Oluja“, a general Gotovina  zaslužuje priznanje ne samo Hrvatske vlad,  i svih hrvatskih građana, nego i  organizacije UN i Haaškog suda..
 
Dr.sc. Inga Lisac

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI