REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

OTVORENO PISMO Jadranki Kosor


Broj: 01- 1-11/2010.
Poreč, 11. veljače 2010. godine.

REPUBLIKA HRVATSKA
 VLADA
   
Osobno na pozornost predsjednice Vlade
gospođe Jadranke Kosor, dipl. iur.
 
Predmet: OTVORENO PISMO                                                        
 
Osobito poštovana gospođo predsjednice !
           
Povodom napisa u sredstvima javnog priopćavanja u kojima se ističe da Hrvatska navodno ne posjeduje gospodarsko-razvojne programe koji bi se mogli učinkovito uporabiti za korištenje sredstava iz kohezicijskih fondova EU na razini od 2,2 (odnosno 3,5) milijardi EUR-a izvješćujemo Vas da Hrvatska posjeduje gospodarske programe, koji ispunjavaju uvjete EZ. Radi se o strateškim gospodarsko-razvojnim programima i projektima koji su sadržani u okvirima strateških projekata čiju je izradu financirala Europska komisija s nepovratnim financijskim sredstvima i u kojima su sudjelovali određeni stručnjaci iz naše zemlje. Dio tih europskih projekta lociran je i na području naše zemlje za čiju je aplikaciju osobito zainteresirana EU, što znači da bi se mogli i trebali učinkovito uporabiti, ne samo za korištenje razvojnih sredstava iz fondova EU, nego i za poticanje FDI (Foreign Direct Investments) temeljem strateškog partnerstva, za što postoji konkretni interes hrvatskih strateških partnera iz svijeta.
Svoj osobiti interes za ulaganje razvojnog kapitala, u određene razvojne programe, Europska komisija je iskazala posredstvom svoga certifikata kojim jamči svojim poduzetnicima za uloženi kapital u programe na području glavnog hrvatskog, odnosno EU prometno-industrijskog pravca (privitak 1).
            Predmetne programe i projekte javno je prezentirao hrvatski nezavisni stručnjak akademik Ivan Miloš na znanstvenom skupu održanom dana 09. 02. 2010. godine u Zagrebu (Izviješće u privitku broj 2).
Iz prezentiranih pokazatelja osobitu pozornost pobuđuje mogućnost otvaranja više od 150.000 novih proizvodnih radnih mjesta, kontinuirano i dugotrajno povećavanje našega BDP za najmanje 4,5% godišnje, od prodaje prometno-industrijskih usluga robi u međunarodnom javnom prometu, te intenzivni razvoj hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva kroz ekonomske multiplikatore koje generira taj promet, a sve to bez novih zaduživanja naše zemlje i bez poslovnih rizika.
Gospodin Miloš je posebno naglasio da je Slovenija iskoristila samo oko 30-tak % kohezicijskih fondova, jer nije uspjela EU kandidirati prihvatljive razvojne programe, a što Hrvatska može i to u dvostruko većem iznosu od vrijednosti kohezicijskih fondova, ako odmah prihvati predloženu strategiju i ako odmah pristupi pripremi tih projekta za kandidiranje prema standardima i propisima EU. Naime, za kandidiranje ovih projekata treba obaviti njihovo usklađivanje prema metodologiji EU, koju je gospodin Miloš posebno prezentirao.
Hrvatski Svjetski Sabor, sa ekipom nezavisnih stručnjaka, Vama stoji na usluzi. Vjerujemo da će Vaša mudrost i dosljednost zaštite nacionalnih interesa naroda i Države Hrvatske prevladati. Nudimo Vam put izlaska iz ove teške gospodarske krize.
 
U nadi da će te prihvatiti  naš prijedlog primite izraze našeg osobitog poštovanja.
                                                                                
 Predsjednik:
                                                                                        Niko Šoljak prof. ing..

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI