REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Verbum predstavio knjigu „Razmatranja o muci Kristovoj“

 

 verbum.jpg

Split, 4. veljače 2010.

 

 
razmatranja_o_muci_kristovoj.jpg Na konferenciji za medije Verbum predstavio „Razmatranja o muci Kristovoj“ Johna Henrya Newmana.U prostorijama nakladne kuće Verbum, u četvrtak 4. veljače, na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Razmatranja o muci Kristovoj Johna Henrya Newmana. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Poznati kršćanski duhovni pisac, veliki engleski kardinal i obraćenik J. H. Newman u ovomu djelu približava otajstvo Kristove muke kao središte svih čovjekovih nada i pitanja. Prodorni uvidi u nadahnutim razmatranjima otvaraju put kojim je moguće ubrati plodove otkupljenja dozrele za ljude na drvu Križa. Kako bi čovjeka učinio svjesnim njegove stvarne veličine i konačnoga poziva, autor zdravim realizmom prikazuje svu ozbiljnost grijeha te upućuje pogled na spasenje ostvareno Kristovom žrtvom.

U razmatranjima koja su sadržajno osobito prikladna za korizmeno vrijeme, predočuju se sva trpljenja kojima se Krist izložio u muci i preuzimanjem ljudske naravi te se pokazuje snaga njegova dragovoljna prihvaćanja križa. Ulazeći u otajstvo Kristove muke, čovjek je pozvan vlastito trpljenje i trpljenje svijeta gledati u svjetlu koje vodi k dubokoj radosti i sigurnoj nadi jer se Kristov križ ne može odijeliti od uskrsnuća. Ovo je poruka što je Newmanova razmatranja s upravo začuđujućom aktualnošću nude vjernicima današnjice.
U izdanju Verbuma dosada su objavljeni tematski izbor iz Newmanovih mnogobrojnih djela, sabran pod naslovom Misli o kršćanskoj vjeri te Križni put koji donosi dvije meditacije ove korizmene pobožnosti.

 
 
________________________________
Verbum d.o.o.
Trumbićeva obala 12
tel. 021/340 260; fax 021/340 270
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
www.verbum.hr

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI