REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Papin suradnik Tadeusz Pieronek: Holokaust je izmišljotina


Poljski biskup u miru, blizak suradnik pokojnog pape Ivana Pavla II., izjavio je u ponedjeljak na jednoj internetskoj stranici tradicionalnih talijanskih katolika da je "holokaust židovska izmišljotina", dva dana uoči 65. obljetnice oslobođenja nacističkog koncentracijskog logora Auschwitza.


- Iako je nepobitno da su većina žrtava u koncentracijskim logorima bili Židovi, bilo je i Roma, Poljaka, Talijana i katolika - rekao je mons. Tadeusz Pieronek na mrežnoj stranici Pontifex.roma.it.
- Zato se ta tragedija ne smije svojatati u propagandne svrhe - dodao je sedamdesetpetogodišnji prelat, prijatelj poljskog pape Ivana Pavla II., ustvrdivši kako "nije povijesno točno da su u koncentracijskim logorima stradavali samo Židovi". - Bilo je puno Poljaka, ali se ta činjenica danas prešućuj - dodao je.

Logor Auschwitz-Birkenau, podignut 1940. na jugu okupirane Poljske, simbol je strahota Drugoga svjetskog rata i holokausta, jer je u njemu pobijeno 1,1 milijun ljudi, među kojima milijun Židova.
Holokaust se "iskorištava kao propagandno oružje kako bi se dobile često neopravdane prednosti", kazao je još.

Židovi bogati, pa se o njima dobro piše
- Židovima se dobro piše u novinama zato što iza sebe imaju moćna financijska sredstva, golemu vlast i bezuvjetnu potporu Sjedinjenih Država, što potiče stanovitu drzovitost koja je nepodnošljiva - dao je.

- Dakako, sve ovo ne može izbrisati sramotu koncentracijskih logora i nakaradnost nacizma - napomenuo je.
Te izjave dolaze u času kada su se nedavno zategnule veze Katoličke crkve i židovske zajednice, nakon odluke pape Benedikta XVI. da nastavi s procesom beatifikacije Pija XII., pape kojeg kritiziraju zbog šutnje u vrijeme holokausta.

Dana 17. siječnja Benedikt XVI. je posjetio rimsku sinagogu, zauzimajući se za "dijalog" i ističući "zajedničku duhovnu baštinu" židovske i katoličke religije./javno
 
Ponedjeljak, 25 Siječanj 2010 21:59 

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI