REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Kontroverzni Stipe Mesić!


Ovih dana Srbija je podigla veliku buku protiv hrvatskog predsjednika, pri odlasku, gospodina Stipe Mesića, zbog njegove izjave - Ukoliko bi se izdvajao ratni entitet takozvane republike srpske da bi on poslao Hrvatsku vojsku na ratni koridor i spriječio Srbiju da dođe na prostore Bosne i Hercegovine. Srpskim reakcijama je potvrđeno da Beograd to sve praktično ima u planu i sprema.

Tako predsjednik toga srpskoga entiteta u Bosni i Hercegovini ne govori o njegovome referendumu za priključenje toga entiteta Srbiji samo bez veze. To se Tadićevom reakcijom potvrdilo istinitim. Pri svome odlasku, nakon dva mandata, predsjednik R. Hrvatske, pokazuje zube velikosrpskom agresoru koji nije nestao sa Slobodanom Miloševićem ili Radovanom Karadžićem iz Haaga, koji je zločinom utemeljitelj toga srpskoga entiteta pod imenom "RS".


Izjava Mesićeva je ispravna, samo da Stipe Mesić nije praktično razvojačio pobjedonosnu Hrvatsku vojsku. I ono što sada Mesić ima pod svojim vlašću nije dovoljno za obranu niti jednu hrvatsku županiju a kamoli spašavanja Bosne i Hercegovine od nove srpske agresije. Tih petnaestak tisuća hrvatskih vojnika je manje od one hrvatske plemićke vojske na Krbavskome polju 1493. koju su u jednome danu sasjekle turske trupe. U svakom slučaju Mesićeva izjava ima smisla ako je mislio na Hrvatsku vojsku Atlantskoga pakta, kojoj sada pripada. Čudno je da Stipe Mesić brani Bosnu i Hercegovinu od Srbije a ne brani Hrvate Bosne i Hercegovine od progona, jer su bez svojega trećeg entiteta koji im pripada kao konstitutivnome narodu... Ako se ne želi provesti kantonizacija Bosne i Hercegovine, od devet kantona i desetoga distrikta Sarajeva, onda za opstojnost Hrvata jedino dolazi u obzir treći entitet Herceg Bosne. U protivnom Hrvate se progoni na sve načine. Ili kantonizirana Bosna i Hercegovina ili trodijelna! A to Stipe Mesić ne smatra potrebnim. Kakvo uređenje Bosne i Hercegovine Stipe Mesić podržava nije jasno.

No u svakom slučaju pripajanje srpskoga entiteta BiH Srbiji ne dolazi ni u kojem slučaju u obzir, poradi sigurnosti same Republike Hrvatske. Ovom izjavom Stipe Mesić se iskupljuje neovisno od svekolikih Mesićevih kontroverzi. Nedavna telefonska anketa na Otvorenome radiju u Zagrebu jasno je pokazala da 65% upitanih podržava Mesićevu izjavu. Inače nema opstojnosti BiH bez pune ravnopravnosti sva tri naroda u njoj! Tadićeve reakcije na Mesićevu izjavu će pokazati cijelome svijetu da iza podjele BiH stoji Srbija!                                              

 

Mate Ćavar

 

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI