REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Retrospektivna izložba Joze Kljakovića (1889. – 2009.)Retrospektivna izložba u Galeriji Klovićevi dvori, u čast 120. obljetnice rođenja i 40. obljetnice smrti slikara Joze Kljakovića po prvi će puta predstaviti Kljakovićev opus kroz više od 100 ulja na platnu, crteža, skica, ilustracija za knjige, plakata i grafika. Najzanimljiviji dio izložbe biti će zasigurno monumentalni dijelovi njegova opusa po kojima je poznat široj javnosti, poput fresaka u crkvama, mozaika na pročelju Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu, ali i golemih zidnih slika vezanih za interijere koje će za potrebe izložbe stići iz brojnih institucija Hrvatske i inozemstva.


 Multimedijalan postav, po prvi će puta, obuhvatiti i teško sagledljive fresko cikluse crkve sv. Marka, sv. Martina u Vranjicu, Zvonimirove spomen crkve u Biskupiji kod Knina, i napose mozaika u Rimu, koje ćemo predočiti kroz projekcije i fotografska uvećanja. U želji za vjerodostojnom prezentacijom života i rada ovog svestranog umjetnika gotovo filmske biografije, u izložbu smo uključili i arhivski materijal kao i dokumentarni film o Jozi Kljakoviću koji će se moći razgledati kroz cijelo trajanje izložbe. Katalog izložbe opremljen je brojnim fotografijama snimljenim za potrebe izložbe na autentičnim lokacijama i tekstovima o Kljakovićevom životu, radu, prijateljstvu s Ivanom Meštrovićem, kao i o slikarevoj donaciji Gradu Zagrebu, Memorijalnoj zbirci Joze Kljakovića. Djela za izložbu uz brojne javne institucije i privatne kolekcionare, muzeje i galerije, te samostane i crkve posudili su i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu, kao i Vatikanski muzej. Ne propustite jedinstvenu priliku upoznavanja sa opusom velikana hrvatskog slikarstva 20. stoljeća. – Joze Kljakovića.

 
 
http://www.galerijaklovic.hr/izlozba.aspx?id=28
 

 

 

26.11 - 24.1.2010
Jozo Kljaković

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI