REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

UDBOSFERA I ČETNIČKA ČESTITKAHrvatski državljani ispaštaju nemali grijeh propusta vlastite države, koja nije, odmah nakon osloboditeljske Oluje, donijela lustracijski zakon, nije stavila pod suvereni nadzor demokratske države strukture zločina iz razdoblja jugodiktatura, niti je sankcionirala sve zločine počinjene na tlu Hrvatske, pa čak ni čudovišni kompartizanski democid, simodubajićevski "mitološki zločin" protiv čovječnosti.


Od okupacije hrvatskih zemalja, godine 1918., do stvaranja demokratske Hrvatske 30. svibnja 1990., raspalo se je ovdje nekoliko totalitarističkih sustava i propalo nekoliko država, međutim, naš grijeh nečinjenja omogućio je protivnicima hrvatske slobode očuvati stoljetni kontinuitet tajnih agentura i njihovih jataka u službi istragaškoga fašizma, kao specifičnoga velikosrpskoga nacizma sadržana i u kultu barbarogenija, "nebeskoga naroda", vješto pokrivanoga pod idejno-političkim plaštem "jugoslavenstva", sve tamo od srpske "šestojanuarske diktature" 1929.. do naših dana.

Opća svijest o postojanju neformalne paradržavne formacije, nekoć vrhunski osposobljene za uništavanje hrvatske nacije, što i danas onemogućuje slobodne tijekove demokratskoga razvitka hrvatske države, još nije prerasla u viši stupanj političke samosvijesti udruženih pojedinaca o nužnosti agiranja i reagiranja u suglasju s načelima života pojedinca i nacije u republikanski uređenim prostorima slobode. I noge su nam se zalijepile uz zemlju još crvenu od krvi iz otvorenih rana mučenika i vlažnu od neisplakanih suza, i misao posivjela u neprekidnu hrvanju sa zlopogleđama, koji posvud motre, lociraju, identificiraju i izdajničke dojave prikupljaju pripremajući se zatrti demokraciju i baciti Hrvate pod neku novu tiraniju. Jasno, protuhrvatska je politika /trećejanuarskoga kursa/, bez punine svijesti o tome što jest nacija na čelo koje je došla, omogućila toj zločinačkoj strukturi da se neometano ojača, modernizira i stabilizira, te hrvatski čovjek ne može ne osjećati stanovitu nemoć i stravu pred sve nazočnijim kracima udbo-hobotnice, koja ljude miče i smiče, a o svemu se jedino muk širi. Šutnjom je, uostalom, ostala obavijena i svojedobna natuknica, objelodanjena ujesen 2005., u nekom našem političkom tjedniku, o radikalnoj obnovi udbosfere, naime o "tajnom planu H o b o t n i c a u kojemu je navodno navedeno, između ostalog, da su potpuno ilegalno, Račan i Mesić sastavili popis od stotinjak intelektualaca, javnih osoba, političara, saborskih zastupnika oporbe i dužnosnika oporbenih stranaka, oporbenih novinara, odvjetnika, dužosnika lokalne i regionalne samouprave koji su tada trenutačno bili pod 'potpunim operativnim nadzorom'."

Politika nastavka straho-vlade što se oglušuje o prava čovjeka i božansko biće naroda, navješćuje nam se u načinu na koji je predsjednički kandidat Ivo Josipović priprijetio, na hrvatskoj dalekovidnici, kako će se, postane li predsjednik RH, obračunati ("stati za vrat"!) sa svima onima koji o njemu kritički govore i pišu. Josipovićeva prijetnja, sasma u znaku Račanova komesarski podignutoga kažiprsta i kompartijaškoga prokazivanja "državnih neprijatelja", potpuno je bila prešućena, pa je bez osvrta i prosvjeda prošao taj ispad račanovskoga sljedbenika i bogatoga haaškoga "suradnika" u kojega stvarna demokracija, izgleda, crvenu agresivnost izaziva. Slično je nekoć (iako u drugom kontekstu) član Predsjedništva Centralnoga komiteta SKH Ivica Račan reagirao na Papin pozdrav hrvatskim hodočasnicima u Rimu: "Drug Račan je također govorio o hodočašću u Rim, gdje se računa da je bilo oko 10.000 Jugoslavena, to je bilo sad 1. maja. To hodočašće je imalo nacionalistički karakter, što se vidi najbolje iz načina na koji se papa obratio vjernicima kada je rekao 'Dobro nam došli, dragi Hrvati', ne spominjući ostale Jugoslavene drugih nacionalnosti." ( iz "Zapisnika sa sjednice OK SKH Đakovo, održane 4. rujna 1975.")

Hoće li, dakle, hrvatska sloboda, pod pritiskom udbosfere i jugostrukture, još jedanput šaptom pasti, kao što je pala u prosincu 1971., kada su V.BAKARIĆ, J.BILIĆ, A.JOSIPOVIĆ, D.DRAGOSAVAC, R.BULAT i ini politički egzekutori pridavili /Hrvatsko proljeće/? Bude li o tome presudno suodlučivao srpski političar i obnovitelj fašističkoga četništva Vuk Drašković, nekadašnji šef kabineta komunističkoga dužnostnika iz Zagreba Mike Špiljka, nestat će Croatiae"ukliještene" između Srbije i globokracije, Vuk, kojega se pamti po isukanom romanu mržnje /Nož/, po ocrnjivanju Hrvata kao "genocidnoga naroda", ali i po izjavi iz 1994.: "Godine 1990. sam govorio da sam za Veliku Srbiju. Ja sam i sad za Veliku Srbiju. Uvek ću biti za Veliku Srbiju. (...) Nigde u programu SPO ne piše da je Drina državna granica. Ona je za SPO uvek bila i biće samo središnja reka srpskog naroda. Sve što smo predlagali i za što se sada zalažemo motivisano je ciljem da Drina teče posred jedne države."

Je li zato "Srpsko narodno vijeće" M.Pupovca (esdeesesovca opredijeljena za tvrdoga "partijaša" Josipovića, a protiv "narodnjaka" Bandića) , u svome tjedniku "Novosti", objavljenom u Zagrebu točno na katolički Božić 2009., cijelu naslovnicu i središnje mjesto u listu posvetilo promidžbenom razgovoru s utemeljiteljem Srpske garde s 40.000 četnika uvježbanih za agresiju na Hrvatsku, i to lažno predstavljajući ratnoga huškača kao nekoga tko je "pozivao mladost Srbije da bojkotuje rat u Hrvatskoj", bio bi red da svojim građanima primjeren odgovor dadne Država, koja njihovim novcem finacira tiskanje jedne četničke čestitke s Vukovim likom i zlo-djelom. Čestitke dobrano opremljene podmetanjima Hrvatskoj, koja je, navodno, težila "izgraditi etnički čistu državu" i poduprla "nastojanje Hrvata u BiH da razore tu državu"!!

Inače, netko nedovoljno upoznat s atmosferom udbosfere, s tom katastrofalnom posljedicom selektivnoga djelovanja pravne države na štetu države, mogao bi, čitajući zg. "Novosti"pogrješno zaključiti da one izlaze ne u Hrvatskoj, već u "Srpskoj". Hrvatska je naime jedinstvena država koja, evo, radi na propasti sebe same.
 
 Piše: Mile PEŠORDA

(Kolumna "Eurogledi", Hrvatsko slovo br.768, str.23., Zagreb, 8.siječnja 2010.)

 

 

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI