REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

PREDIZBORNA PREPORUKA HKV-A


PRIOPCENJE HKV-A I NEKI KOMENTARI

  Predsjednički kandidat prof. dr. Ivo Josipović čvrsto zastupa nastavak služinskog odnosa prema Europskoj uniji i njenom projektu Zapadnog Balkana, koji se manifestira kroz bespogovornu suradnju s tužiteljstvom suda u Haagu. Na unutarnjem planu Ivo Josipović se nameće kao samozvani svjetlonoša i militantni zastupnik crvene Hrvatske. Time Hrvatsku vraća u prošlost bez nade u slobodu i u istinski politički pluralizam.


Javni istupi drugog predsjedničkog kandidata Milana Bandića pokazuju određena preklapanja s programom Hrvatskog kulturnog vijeća. Napose, uz socijalnu osjetljivost, Milan Bandić deklarira bliskost kršćanskim vrijednostima te se zalaže za suverenost Hrvatske proizašlu iz Domovinskog rata kao i za interese hrvatskog naroda u cjelini.
Nakon što je medijskom manipulacijom prvog kruga predsjedničkih izbora dovedeno u pitanje golo očuvanje državnosti Republike Hrvatske preporučujemo našim članovima da Ivi Josipoviću izričito uskrate svoj glas, a da se prema Milanu Bandiću odrede prema svojoj savjesti i prema odgovornoj osobnoj procjeni posljedica svog čina.
Izlazak na izbore pruža moralnu podlogu za javnu kritiku pobjedničkog kandidata, koju će Hrvatsko kulturno vijeće, kao nezavisna udruga, po potrebi koristiti bez zadrške.
Upravni odbor Hrvatskog kulturnog vijeća
Ponedjeljak, 04. siječnja 2010.
 
 
 
HRVATSKI POLITIČKI TRILER — Rudolf 04-01-2010 00:42
Sadašnji predsjednički izbori u Hrvatskoj su izuzetan primjer političko-društvenog kloniranja u praksi koje ima za cilj stvaranje 'politički korektne osobnosti i procesa' te upravljanje istim uz pomoć velikih i malih daljinskih upravljača. Drugim riječima, zadaća koja se pred nas postavlja je kako spriječiti instaliranje Trojanskog konja u liku Ive Josipovića na čelo Hrvatske. Jednostavno. Izaći na izbore i ne zaokružiti broj ispred njegovog imena. U ovom trenutku jedino moguće rješenje kako bi se spriječio 'sveopći bankrot', da ne kažem rastakanje i uništenje Republike Hrvatske je očito predsjednički kandidat Milan Bandić. Težina situacije i izazova koji stoje pred nama oslobađaju nas svake dileme. Izbor nam je odlučno djelovanje, a ono je upravo u skorašnjem drugom krugu predsjedničkih izbora.
Cijenjene posjetioce portala podsjetio bi na neka ne tako davna dešavanja koja su svemu ovome prethodila.
Razni 'su kreatori' zbivanja na hrvatskoj političkoj sceni u zadnjih deset godina daju si široka ovlaštenja. Shodno svojim strategijskim ciljevima uzimaju si za pravo da biraju i pronalaze rješenja uz pomoć kojih će ostvarivati svoje ciljeve. Ono što mi priželjkujemo je da ta 'rješenja' budu po našem ukusu iliti što bi rekli državotvorna. No, da li je uvijek tako? Današnja politička situacija u Hrvatskoj na isteku ove godine govori nam slijedeće. Sistematski stvarajući od Hrvatske u proteklih deset godina močvaru i kaljužu u kojoj plivaju korupcija, nepotizam, kriminal svih mogućih vrsta stvorili su temeljne uvjete za konačno i odlučno razračunavanje sa hrvatskom državnosti. Zastrašuje medijska i sva druga logistika koja je upotrijebljena kako bi se to i postiglo. Za lučonošu tog procesa očito je određen građanin Ivo Josipović. Svoj temeljni program kako će to postići, metaforički, slavo pobjednički objelonoćio je u gluho doba noći nakon proglašenja rezultata poslije prvog kruga. 'Borba svjetlo protiv tame' je poklič sa kojim on kreće u boj.
Nadalje. Sigurno je da će budući predsjednik Hrvatske, ako to bude Ivo Josipović, nastaviti sa kontinuitetom dosadašnje državne politike. Ne treba dvojiti koliko je ta i takva politika bila i državotvorna.
Pitanje svih pitanja je, zašto je izglede za pobjedu imao upravo taj i takav a ne naš kandidat. Ako smo griješili u čemu smo griješili. I tako dalje i tome slično…
Podsjetimo se nekih znakovitih događaja sa početka godine na izmaku kad su njegove pripreme počele obilaskom svjetskih metropola.
Na molitvenom doručku u Washingtonu 06. veljače sad već prošle godine, prisustvovala su dva građanina iz Republike Hrvatske – Ivo Josipović i Milorad Pupovac, koji su nakon obraćanja američkog predsjednika iznijeli i svoje dojmove. Ukratko ti dojmovi se svode na slijedeće – u novom američkom predsjedniku vide inspiraciju za cijeljenje podjela na Balkanu i u Europi.
Na pitanje upućeno Miloradu Pupovcu što znači dolazaka Baracka Obame u Bijelu kuću za hrvatsko-američke odnose, isti će odgovoriti: „To je za hrvatsko-američke odnose i odnose zemalja cijele regije i američke politike sasvim sigurno nova stranica, nova mogućnost. Kako zbog toga što imamo posve drugačijeg predsjednika nego što smo imali ranije, tako i zbog toga što je američka politika zapravo odlučila obnoviti povjerenje kao lider liberalne demokracije posljednjih dvjesto godina i zato što će očito pružiti svojim primjerom kako i na koji način prevladati ono što nas je dovelo u krizu u kojoj se danas nalazi većina zemalja današnjeg svijeta počevši sa samom Amerikom,“ kaže Pupovac. Slijedeće pitanje upućeno Pupovcu odnosilo se na izbor predsjednika iz redova manjine u Americi što je predstavljalo povijesni događaj i da li je taj događaj poticaj i ideja za tako nešto u Europi, Hrvatskoj…
Za Pupovca je to inspirativno i kaže: „…ako je to bilo moguće u Sjedinjenim Američkim Državama, ako je to bilo moguće nakon historijskog opterećenja koje su rasne podjele nosile, zašto ne bismo mi imali snage, zašto ne bismo i mi mogli napraviti to što su napravile Sjedinjene Države za svoje opće dobro i svoj opći boljitak“.
Na istom Molitvenom doručku, Ivo Josipović je predstavljen kao neovisni zastupnik u Saboru koji djeluje kroz Klub zastupnika SDP-a. Među gostima iz oko 180 zemalja svijeta Ivo Josipović je iskazao oduševljenje skupom kako reče 'ljubavi, prijateljstva, razumijevanja i optimizma'. Na pitanje očekuje li neke promjene u hrvatsko-američkim odnosima, nakon promjene u Bijeloj kući, Ivo Josipović je odgovorio: „Sjedinjene Američke Države su i do sada Hrvatskoj bile veliki prijatelj i podrška. Siguran sam da se to neće promijeniti. Ono što bi se moglo dogoditi je to da zajednički radimo na nekim prioritetima koji su do sada bili malo u zapećku, recimo to tako…
Što je to ostalo u zapećku, kako se slikovito Ivo izrazio (ne podcijenimo njegovu sklonost izražavanju u metaforama čime nastoji biti biti posredan u odgovorima na ključna pitanja iliti naumima) , ostalo je nepoznato. Možda bi ga trebalo priupitati. Da to nisu slučajno aveti prošlosti kad se političkim neistomišljenic ima stajalo nogom za vrat, kako je hladno i proračunato najavio na HTV-u tijekom sučeljavanja predsjedničkih kandidata. Ili farbanje Hrvatske u crvenu boju, kako je inače najavio sa govornice iz Rijeke. I tom prilikom nam ostade dužan da se izjasni o kemijskom sastavu te njegove crvene boje. Očito on to zna, a čini mi se da se i ponudio da i to izvadi iz zapećka. A kako stvari stoje ovoga trenutka na najboljem je putu da to i uradi ako pobijedi i u drugom krugu predsjedničkih izbora.
A što se tiče drugog kruga predsjedničkih izbora, s obzirom na sve već rečeno na ovoj stranici – izvjesno je slijedeće:
-         neizostavno izaći na izbore,
-         hrabro se suočiti sa porazom, jer naš (barem moj) kandidat dr. Miroslav Tuđman
-         zahvaljujući orkestriranim medijsko-psihološkim operacijama nije uspio ući u drugi krug. Ta surova činjenica nas mora ujediniti i ohrabriti da jedino ono što nam preostaje je daljnja borba svim demokratskim sredstvima,
-         krizu stvorenu medijsko-psihološkim operacijama moramo shvatiti kao jedinstvenu priliku da se konačno nakon devet godina mraka reorganiziramo i zbijemo svoje redove,
-         u tom smislu Milan Bandić postaje ovoga trenutka jedino moguće rješenje. Podsjetimo se – politika je ništa drugo do li umijeće mogućeg. U skladu sa tim se i ponašajmo i prestanimo cmizdriti, biti u nedoumici i zbunjenosti. Završetkom Domovinskog rata mnogi su mi znali reći kako smo konačno izvojevali pobjedu. Moj odgovor im tada je bio – prava borba tek sad počinje. Da ne ulazim u pojedinosti, krajem devedesetih često sam znao biti šokiran našim samozadovoljstv om, 'oblapurnošću',… dok su se 'poraženi' sistematski spremali da nam zadaju završni udarac. Sličan inženjering (krajem devedesetih) i tad je bio na sceni. Plodove tog sjemena posijano tih godina upravo ovih dana žanjemo. I čudimo se što je tako pljesnivo, gorko i otrovno. Onog trenutka kad smo se izborili za državu zanemarili smo jednu bitnu činjenicu – nema odmora, borba se neprekidno nastavlja i traje. To je poput vožnje bicikla. Kad prestaneš okretati pedala zaustavljaš se. A ako se ne dočekaš na noge padaš…
-         našu odlučnost pokazat ćemo time što ćemo upravo glasovati za Milana Bandića, koji je u ovom trenutku samo neizvjesna opcija. Kod Ive Josipovića nema iznenađenja. Njegova drskost je neizmjerna. On otvoreno kaže da će 'stati za vrat', 'obasjati hrvatsku tamu svjetlom', a dan poslije krenuti i u farbanje Hrvatske u crveno. A što je u tom slučaju sa ostalim bojama sunčevog spektra? Poljana puna raznolikog cvijeća uvijek je milija očima od crvene pustare kakvu nam sprema uglađeni Ivo Josipović, isto tako usiljenog osmjeha. U njemu svega, samo ne prirodnosti.
-         prema tome budimo pragmatični i držimo se slijedećeg: neprijatelj (protivnik) mog neprijatelja (protivnika) je moj prijatelj (partner). Ovoga trenutka samo time raspolažemo. Ako budemo pametni, za početak je i to dovoljno.
Zašto to kažem. Uvijek se sve svodi na percepciju. Ugledni Wall Street Journal napisat će slijedeće – Oba hrvatska predsjednička kandidata su pro-zapadni političari, naklonjeni SAD.
 
Koliko mi je poznato i ostala desetorica koji nisu imali pobjedničku sreću dijelili su tu istu naklonjenost.
Washington Post ide korak dalje pa pobjednika drugog kruga predstavlja na slijedeći način. I dok je za njega pravnik Josipović 'ne baš odveć karizmatičan političar', list Pittsburgh Post-Gazette za gradonačelnika Bandića kaže da je 'živopisan'.
I da završim, internet publikacija South Europen Times, kojoj je izdavač američko Ministarstvo obrane, navodi izjavu Vesne Pusić, također predsjedničke kandidatkinje u prvom krugu, koja je rekla da su građani – svojom apstinencijom – političarima poručili: 'razočarani smo, ne trebamo vas, želimo korijenite promjene'.
A što se tiče samog Milana Bandića neka mu je Bog u pomoći. Nadam se da zna u što se sve upustio!
Kako god bilo – izaći na izbore i ne zaokružiti broj ispred Ive Josipovića je već nešto. Ako zaokružimo Milana Bandića odgađamo proces započet 'treće siječanjske diktature' i stvaramo si priliku da ponovno uđemo u hrvatsku političku arenu. Na nama, jedino nama je izbor!
 
 
Izvrstan komentar g.Rudolf — dtuckar 04-01-2010 09:03
Priopćenje UO HKVa i nadovezujući i elaborirajući komentar g.Rudolfa su upravo ono što javnost HRVATSKE, dezorjentirana i demoralizirana, očekuje. Sada bi se, posebno nakon povratka velikog meštra (deux ex machina koji donosi "spas" Hrvatskoj !) trebao žurno oglasiti i g.Miro Tuđman - JEDINI IZBOR ZA PONOVNO UJEDINJENJE HRVATSKE u odbrani suverenosti i nasrtaja globalističkog kapitala u sprezi s domaćim "miljeom novca i moći"!
Sada se jasno vidi REŽIJA "predizborne groznice", TKO je TKO na političkoj sceni u Hrvatskoj, no razine "igrača" na toj sceni, kao i centri moći iz kojih se povlače konci što upravljaju LUTKAMA na političkoj sceni, u kazalištu apsurda naših sudbina, još uvijek su prikriveni i nije ih jednostavno identificirati.
Jučerašnja pojava "deux ex machina" i konferencija za tisak, znači samo jedno: "NETKO" u centrima moći je procijenio da u HRVATSKOJ opet treba aktivirati "skriveni adut" kako bi "stvario" kanalizirao u željenom smjeru !
Što se nakon PRVOG izbornog kruga u Hrvatskoj dogodilo?
Josipović je u "objektivnim anketama" javnosti već prezentiran kao pobjednik! Na sučeljavanju sa M.Bandićem na TV, javnost je, to je razvidno, šokirana "crvenom hobotnicom" koja je gotovo ovladala Hrvatskom, progledala i pomalo rezignaciju i demoraliziranos t, mijenja u stav kako TREBA podržati Bandića.
Ne zato što misli da je idealan PREDSJEDNIK, već zato što je sasvim jasno, kako je BANDIĆ posljednja brana CRVENOJ AŽDAJI da opet, možda za više desetljeća, zavlada provincijom Hrvatskom u sklopu EU regije BALKANIJE!!!
Dakle, trendovi u Hrvatskoj su takvi da se raspoloženje javnosti od Josipovića "opasno" približava Bandićevoj pobjedi, te njegovoj mogućoj inaguraciji. KOME TO NE ODGOVARA?
Naravno, CRVENIMA u zemlji, a globalistima IZVAN ZEMLJE!
Zašto?
Zato, jer sa JOSIPOVIĆEM, lakše će se HRVATSKU gurnuti u Balkaniju - EU regiju ! Uz, rasprodaju preostalih resursa pod kontrolom države !
Kako to mogu (crveni globalisti) spriječiti?
Izazivanjem krize vlade i prijevremenim izborima ! Ako se izbori održe na proljeće (ožujak - travanj), uz današnju rezignaciju biračkog tijela i ORGANIZACIJU crveno-lijevih, tada je uz realno očekivani minimalni ODAZIV birača sasvim izvjesna LIJEVA POBJEDA i mandat VLADI prema Zoranu Milanoviću (to znači V.Pusić potpomognutoj M.Pupavcem). Ako se ustroji takva "stabilna" VLADA, tada nema više "redovnih izbora" iduće godine, do kojih bi se DESNA, domoljubna Hrvatska, mogla organizirati i pobijediti!
Tko može izazvati KRIZU VLADE?
Pa to upravo svjedočimo, iako su "njegovi" motivi možda HOBOTNIČKO drugačiji, cilj će biti isti - srušiti Vladu J.Kosor i prijevremeni izbori!
Dakle, vode se opasne igre, slojevite glede organizacije "igara", konci se vuku i iz Londona i iz Bruxellesa (interes RS i izlazak Srbije na Kupu, Kosovo....), ali iz iz Washingtona i Moskve.
Običnom je čovjeku teško "pohvatati konce" i shvatiti TKO sve igru vodi i s kojim ciljem, tko je samo piun i "lutka na koncu", a tko je odista čestit!
Pred nama su doista SUDBONOSNI dani, dugoročnije gledano, teži nego 1991 - jer sada smo razoružani i prepušteni "medijskim manipulacijama" da "demokratski" odredimo sami svoju sudbinu na izborima!
Stoga je i ovo priopćenje HKV UO i posebno komentar g.Rudolfa jedini PUTOKAZ - makar skriven od javnosti !
Jedina je preporuka danas - na izborima glasovati za BANDIĆA !
Sve ostalo oko njegovih vrlina i mana je nevažno !
 
Dr Miroslav Tudjman — Zanetic 04-01-2010 09:54
U ovom kriticnom momentu za sudbinu hrvatskog naroda Dr Mirosla Tudjman treba javno podrzati Bandica, jer je u ovom momentu bolji kandidat za Hrvatsku i hrvatski narod, nego novi Haaski krivokletnik crveni Josipovic.
Dr Andrija Hebrang pozovi svoje birace, da glasaju za Bandica, budi musko, ne budi mali pasic Jaci [Suzani ] Vlaisavljevic Kosor. Hrvati i Hrvatice izidjite masovno na izbore ne slusajte razne moraliste, koji nalaze sve mane Bandicu i pozivaju na bojkot izbora, a da se cigani ne dosjete ce glasati za Josipovica.
Hrvati i Hrvatice moraju izabrati predsjednika Hevatske, a ne drugi centri moci, Mesic, Strbac, Pupovac i ostala cetnicka bratija, Haag, Bruxelles i London.
 
 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI