REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Priopćenje: Drugi krug predsjedničkih izbora


Glavna značajka političkoga programa Miroslava Tuđmana je jasna poruka da neće biti kontinuitet ni Mesićeve ni Sanaderove politike, te da se radi zaštite političke, gospodarske i teritorijalne suverenosti Republike Hrvatske odluke moraju donositi u Zagrebu, a ne u Bruxellesu, Londonu ili Haagu..

Podsjetimo ovdje na neke od ključnih stavova toga programa: Hrvatska treba biti zemlja u kojoj će se dobro i dostojanstveno živjeti; zato EU treba biti samo sredstvo za postizanje naših političkih i gospodarskih interesa. Hrvatima u BiH treba pomoći da ostvare jednakopravnost kroz treći entitet. Treba uspostaviti moderno tržišno-socijalno gospodarstvo, treba se zalagati za istinu i pravdu te za kršćanska načela u pristupu obitelji i pravu na život. Predsjednik RH treba biti predsjednik svih hrvatskih državljana.

 

Suprotno tome, predsjednički kandidat prof. dr. Ivo Josipović u svojim istupima daje ocjenu pet Mesiću i njegovom desetgodišnjem predsjednikovanju. Najvažnijim Mesićevim potezom smatra smjenu i progon hrvatskih generala, zagovara tezu da je Mesić "demokratizirao Hrvatsku" i da demokracija počinje 3. siječnja 2000. Kako Hrvatska nakon deset godina nema strateške partnere u svijetu a ni u Europi, kako se podanički odnosi prema tužiteljstvu u Haagu (što je i haški Sud osudio) to je jasno da su takvi stavovi nastavak služinskog odnosa prema Europskoj uniji, a napose odnosa prema tužiteljstvu Suda u Haagu. Karakteristična je njegova poruka da će Hrvatska postati sva "crvena" i da će on osigurati takvoj Hrvatskoj "novu" pravdu! Tvrdnja da je on svjetlo i da će se obračunati s tamom, uporabom državnog aparata protiv "paraobavještajnih struktura" preostalih iz vremena tuđmanizma kojima "će stati za vrat" poznata je SKH retorika, nespojiva s demokracijom. Mentalitet "crvene pravde" vraća Hrvatsku u daleku prošlost "Zapadnog Balkana" te zatvara svaku mogućnost istinskog političkog pluralizma. Prof. dr. Ivo Josipović takvim svojim izjavama implicite najavljuje obračun, ne s korupcijom, nego sa slobodnom misli u Republici Hrvatskoj.

 

Politički program predsjedničkog kandidata Milana Bandića, što ga on u javnim nastupima i televizijskom sučeljavanju iznosi razlikuje se od stavova prof. dr. Ive Josipovića. U prvom redu, Milan Bandić ima pozitivan stav prema suverenoj Hrvatskoj proizašloj iz Domovinskog rata, daje potporu hrvatskim braniteljima i generalima, ne poziva se na kontinuitet Mesićeve politike, a podržao je i osnivanje trećeg entiteta za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Napose, uz socijalnu osjetljivost, Milan Bandić deklarira bliskost kršćanskim vrijednostima. Teško je međutim procijeniti kako će se njegove riječi pretvarati u djela.

 

Stoga u ovom prijelomnom trenutku, kada je u pitanju očuvanje državnog suvereniteta Republike Hrvatske, preporučujemo glasačima da suspregnu emocije i pokažu političku zrelost, te izvrše svoju građansku dužnost - izađu na izbore. Da Ivi Josipoviću uskrate svoj 
glas, a da glasaju za Milana Bandića. Milan Bandić javno zagovara dijelove političkog programa koji bar štiti elementarni interes hrvatske države i njezinih građana, i daje nadu "Da LIJEPA ostane NAŠA". Neizlazak na izbore čini nas suodgovornim za budućnost Hrvatske.
 
U Zagrebu, 4. siječnja 2010.
 
prof. dr. Miroslav Tuđman

 

 http://www.miroslav-tudjman.com/index.php?

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI