REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Pismo predsjednickim kandidatima


PROLAZE LI BANDIĆ I JOSIPOVIĆ ISPIT MORALNE, NACIONALNE I POLITIČKE VJERODOSTOJNOSTI ZA IZBOR PREDSJEDNIKA HRVATSKE DRŽAVE?


 
Ovo pitanje se ne odnosi samo dvojicu preostalih kandidata za izbor Predsjednika RH već i na one koji bez ikakve zadrške pozivaju svoje glasače da jednom od njih daju svoj glas 10. siječnja 2010. godine.
Ne ulazeći u podrobniju analizu tko je bolji od ove dvojice kandidata za biračko tijelo domoljubne, suverenističke - ili kako bi politička nomenklatura kazala – desne orijentacije (ali ne samo nje), onih dakle koji smatraju prvenstvenom zadaćom hrvatske politike zaštitu nacionalnih i državnih interesa hrvatskog naroda i Republike Hrvatske, koji se zauzimaju za to da se političke odluke donose u Zagrebu, a ne u Bruxellesu, Londonu ili Haagu, želimo ukazati na činjenicu da su oba kandidata u sučeljavanjima na TV postajama zaobišli jedan od trenutačno najvažnijih problema naše Države, a to je Sporazum o arbitraži sa Slovenijom!

Ne čudi nas što to 'nije zanimljivo' za medije, pa takva pitanja uopće ne postavljaju, jer je danas svakom politički zainteresiranom građaninu jasno kako najutjecajniji mediji u Hrvatskoj imaju funkciju zastupanja i zagovaranja onih interesa koji su, vrlo često, dijametralno suprotni čak i onim temeljnim hrvatskim! Tako se ova dvojica kandidata prepucavaju najvećim dijelom oko potpuno nebitnih stvari, a ono što je od središnje važnosti za hrvatsku državu zaobilaze.  Je li to slučajno? Naravno da nije u koliko prihvatimo činjenicu da obojica kandidata  zadovoljavaju minimalne kriterije za najvišu dužnost RH! Zaboga, pa tu se radi o teritorijalnoj cjelovitosti naše zemlje, a taj Sporazum može postati matrica po kojoj će se POLITIČKI odlučivati i o drugim graničnim pitanjima koja su otvorena sa još nekim susjednim državama.

Na tom pitanju pada moralna, nacionalna i politička vjerodostojnost Bandića i Josipovića, a ne više samo na pitanju je li jednom od njih doista trebalo punih deset godina da spozna kako Stipe Mesić nije bio zadovoljavajuće rješenje za interese RH  već naprotiv štetno ili što za drugoga nije ni danas to vidljivo pa ga ovaj ocjenjuje sa minus pet (dok sam Mesić sebi daje ocjenu tri(!?))!?
Gospodin Josipović tvrdi da je pri saborskom izglasavanju potpore Sporazumu o arbitraži sa Slovenijom bio protiv njega iz uvjerenja jer da je taj Sporazum štetan po RH, a ne zbog dodvoravanja biračkom tijelu.

Istina je da gospodin Bandić o tom vrlo značajnom problemu nije iznio svoj stav u javnosti no, oni saborski zastupnici koji su najavili izlazak iz SDP-a, osnivanje nove stranke i koji podržavaju njegovu kandidaturu bili su, poput Josipovića, protiv, a što je kolidiralo sa mišljenjem Milanovićeve većine. Držimo nužnim da gospodin Bandić konačno javno iznese svoj pogled na to središnje pitanje hrvatske vanjske politike. Ako se i on ne slaže sa tim Sporazumom onda bi obojica jasno i nedvosmisleno trebali kazati što kane poduzeti s tim u svezi.

Naime, Predsjednik Republike Hrvatske ima ustavno pravo RASPISATI REFERENDUM oko tako važnog pitanja kao što je moguć gubitak državnog teritorija. Mi ne očekujemo već ZAHTIJEVAMO da onaj koji bude izabran upita za mišljenje o Sporazumu sve državljane RH, da raspiše REFERENDUM!

To je onaj minimum o kojem ovisi hoćemo li mi izaći na birališta 10. siječnja 2010. godine ili ne. To je istovremeno i pitanje vjerodostojnosti oba kandidata – stoje li oni na pozicijama zaštite hrvatskih nacionalnih i državnih interesa ili ne. Više nas ne čudi da su Vlada RH i najveće oporbene stranke protiv raspisivanja referenduma iako on jača poziciju RH u budućim pregovorima sa Slovenijom i EU! Oni su se pomirili sa vazalnim, polu kolonijalnim statusom naše države prema nekim međunarodnim centrima moći! MI NISMO! Zato će naš glas ići onom kandidatu koji će čvrsto obećati raspisivanje REFERENDUMA o tom Sporazumu sa Slovenijom.

Ako nijedan od kandidata nije spreman na takav korak mi nećemo izići na izbore već ćemo takav stav smatrati IZDAJOM HRVATSKIH NACIONALNIH I DRŽAVNIH INTERESA!

Pozivamo sve one političare koji su se izjasnili PROTIV SPORAZUMA O ARBITRAŽI DA NAM SE PRIDRUŽE I UVJETUJU PODRŠKU KANDIDATIMA ZA PREDSJEDNIKA RH NJIHOVIM STAVOM O TOM PITANJU!
A DRŽAVLJANE RH DA OVE IZBORE TRETIRAJU NEKOM VRSTOM PROBE ZA REFERENDUM TE DA NEIZLASKOM NA BIRALIŠTA POŠALJU JASNU PORUKU POLITIČKOJ NOMENKLATURI U NAŠOJ ZEMLJI ŠTO O NJIHOVOM NAČINU VOĐENJA HRVATSKE DRŽAVE MISLE!
 
Ninoslav Mogorović i David Ivić
 
i 41 član HDZ-a iz Istre
te 185 iz drugih krajeva Hrvatske i dijaspore

 

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI