REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

2008.11.28. - Zbor braniteljskih udruga_iz Domovinskog rata Grada Zagreba

Poziv na okupljanje i usklađivanje zajedničkih nastupa

http://www.domovinskirat.hr/content/view/12246/1543/
Gospodo hrvatski branitelji, dragi prijatelji, potaknuti najnovijim valom uvreda i napada na najsvetije vrijednosti Domovinskog rata, suočeni sa sve učestalijim napadima na ugled i dostojanstvo hrvatskih branitelja, dopustite da Vam u ime Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba (www.zbor-zg.hr) i svih njegovih udruga članica uputimo ovaj poziv i prijedlog svim zborovima, zajednicama ili koordinacijama braniteljskih udruga po županijama i gradovima RH za inicijalni sastanak 06. prosinca 2008. godine (subota) s početkom u 11 sati na adresi Ilica 5 u Zagrebu s temom dnevnog reda: usklađivanje zajedničkog javnog nastupa.
Naime, ozbiljnost prilika u koje nas stavljaju spomenuti, brutalni i nimalo bezazleni napadi nužno nameće potrebu primjerenog, jedinstvenog odgovora i zajedničkog djelovanja. Krajnji je trenutak da svi mi koji smo diljem domovinskih bojišta, u osvit nove hrvatske države, disali jednim duhom odanosti prema Domovini, uspostavimo jedinstvo toga duha i u ovim zahtjevnim vremenima.
Ponajmanje je krivnja branitelja što to jedinstvo nije i do sada uspostavljeno. Imali smo preveliko povjerenje prema onima koji su preuzeli političku odgovornost za državu koju smo stvorili. Nekima od njih naše jedinstvo nikada nije odgovaralo i sustavno su radili i rade na tome da do njega ne dođe. Oni počesto zaboravljaju da državu nismo stvorili samo za njih, nego i za sve građane Lijepe naše koji je vole i osjećaju svojom. Naše podjele su najjače oružje svih protivnika naših iskonskih vrijednosti. A te vrijednosti su, u najkraćem, samostalna, suverena i demokratska hrvatska država. Država okrenuta budućnosti, okrenuta cijelom slobodoljubivom svijetu, okrenuta najvišim civilizacijskim vrednotama, miru, toleranciji i razumijevanju među ljudima i narodima. Ali i država svjesna sebe, svojih vrijednosti, svoje dične povijesti i svojih čvrstih temelja.
Danas Domovina ponovno zove i traži od nas da pokažemo zrelost i odgovornost, da zaboravimo na svoje dnevne nesporazume, sitne interese i nebitna trvenja. Napose je važno da zaboravimo naše podjele koje su posljedica naših dnevnih političkih uvjerenja. Ova akcija nema nikakve usko političke ciljeve. Svatko ima pravo zadržati i izražavati svoja politička uvjerenja. Ta uvjerenja ne smiju priječiti naše jedinstvo jer ovdje se radi o obrani temeljne vrednote na kojoj hrvatska država i društvo moraju počivati, bez koje pače ni ne mogu postojati. Ta vrednota je hrvatski obrambeni i osloboditeljski Domovinski rat. Moramo pokazati svoju odlučnost i reći našim protivnicima, koji sve više otkrivaju svoje pravo/staro lice, da njihove podvale i pretvorbe više nećemo šutke podnositi. Odgovorit ćemo im glasno i jedinstveno.
 
S poštovanjem!
ZBOR BUDRGZ
predsjednik
Ratko Dragović - Klek

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI