REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

2006.12.21. - Vecernji list

Osjecki sudac Mario Kovac, nakon što je dobio lijecnicki nalaz, odlucio - Slucaj Glavaš: Prekinuta istraga o ubojstvima na Dravi .....
21.12.2006 19:45
Osjecki sudac Mario Kovac, nakon što je dobio lijecnicki nalaz, odlucio
Slucaj Glavaš: Prekinuta istraga o ubojstvima na Dravi
Autor Diana Glavina, Suzana Lepan, Silvana Perica
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/702939/index.do


Oko Branimira Glavaša zbio se jucer cijeli niz dogadaja. Osjecki sudac Mario Kovac konacno je donio odluku 14 dana nakon što je dobio lijecnicki nalaz i prekinuo istragu protiv Glavaša u slucaju likvidacija na Dravi.

Pogrešni savjeti

Iz sudackih krugova moglo se jucer cuti da je netko, vjerojatno ne njegovi odvjetnici, pogrešno savjetovao Glavaša da štrajkom gladu postigne prekid istrage. To je samo privremeni prekid, kažu, a Glavaš ionako ne može ostati dovijeka u bolnici. A cim mu bude bolje, istraga ce biti nastavljena. Mnoge to podsjeca na slucaj Ante Gotovine, koji bijegom nije postigao ništa dobro za sebe.
Glavašev odvjetnik Ante Madunic zatražio je izuzece jednog od lijecnika iz zagrebackog tima vještaka, dr. Vladimira Gašparovica, jer da je Glavaš vodio demonstracije protiv lijecnikova tasta 1990. godine.

Državno odvjetništvo odlucilo je postupati strože, pa je protiv odvjetnika Krešimira Krsnika, koji zastupa Gordanu Getoš-Magdic, podiglo optužni prijedlog, tereteci ga da je 11. prosinca prekršio tajnost postupka i iznio dio iskaza svjedoka u istrazi. Odvjetnik je, podsjetimo, novinarima kazao da je jedan od svjedoka na rocištu dan prije izjavio kako su mu neki djelatnici policije nudili novac za laganje na sudu. Tužiteljstvo traži cetiri mjeseca zatvora za Krsnika, kojega ce prijaviti i Hrvatskoj odvjetnickoj komori.

– Istraga se prekida do prestanka zdravstvenih smetnji koje su prouzrocile prekid. Mjesec dana nakon lijecnicke odluke da Glavaš nije procesno sposoban, lijecnicki ce konzilij ponovno procjenjivati njegovo stanje. Kako je procjena bila 6. prosinca, nova ce biti oko 6. sijecnja – objasnio je Rožac. Dokad ce istraga biti prekinuta, ovisi, dakle, o lijecnickom mišljenju. Naravno, rok je za žalbu tri dana, a Državno ce odvjetništvo do kraja današnjeg dana biti obaviješteno hoce li se žaliti.

Spojeni postupci
– Glavaš je za odluku doznao odmah ujutro, no nije pokazivao oduševljenje, što nije ni moguce s obzirom na njegovo prilicno loše psihofizicko stanje. Jednostvano ju je primio na znanje – kazao nam je Dražen Matijevic, Glavašev odvjetnik.
Podsjetimo, 6. prosinca lijecnicki je konzilij izvijestio kako je Glavaš procesno nesposoban, ne može se savjetovati sa odvjetnicima te ima smetnje u procesu mišljenja.Istraga protiv šestorice pripadnika SUS-a, ciji su postupci spojeni s Glavaševim u “slucaju selotejp”, nastavlja se.

 

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI