REMEMBER BLEIBURG MASSACRE - DO NOT HATE - DO NOT FORGET ISKAZI - SVJEDOČANSTVA ISTINA O STRADANJU, MUČENJU I NEHUMANIM POSTUPCIMA OD STRANE SRBA PREMA HRVATIMA I MUSLIMANIMA NA PODRUČJU BOSNE I HERCEGOVINE CIJI JE KRAJNJI CILJ BIO STVARANJE ETNICKI ČISTE VELIKE SRBIJE....  - VIŠE
Blaiburg

 

Zlocinacka organizacija UDBA i KOS - 1. dioU vremenu kada policija (koja ima pridjev “hrvatska”) protuzakonito zatvara  hrvatske branitelje,generale, aktiviste I organizatore prosvjeda te osobe koji na javnim mjestima isticu hrvatsku zastavu a sve pod pokroviteljstvom HDZ-a I crvene koalicije koji zajedno rade na stvaranju nekog novog poredka I unistavanju hrvatske nacionalne svijesti kako bi stvorili neku novu drzavnu tvorevinu u kojoj nema mjesta za hrvatski nacionalizam I domoljublje, ne preostaje nam nista drugo nego poceti objavljivati imena I djelatnosti koji sacinjavaju tu slozenu I dobro organiziranu zlocinacku organizaciju koju su nekad (a neki jos I danas) nazivali UDBA I KOS.

U posjedu sam cetiri izvjesca djelatnika MUP-a I SIS-a u kojima se navode imena trenutnih I bivsih djelatnika KOS-a I UDBE a koji trenutno obavljaju vazne funkcije u drzavnim sluzbama. Trenutno se nalazim na proputovanju kroz Australiju pa nemam na raspolaganju potrebno vrijeme za kompletnu obradu za objavu sadrzaja tih izvjesca. Zato cu pripremati I objavljivati te informacije koliko budem stigao I koliko mi vrijeme dopusta. Nadam se da cu uspjeti do izbora objaviti “najsocnije” dijelove koje se odnose na aktivne politicare .

Pocet cu sa objavom najkraceg dijela izvjesca koje se odnosi na  djelatnike KOS-a uglavnom Splitsko-dalmatinske zupanije.Kompletno izvjesce posjeduje jedan samozvani novinar istrazitelj koji se sluzi ovim informacijama kako bi izgradio svoju karijeru I profitirao na osnovu toga iskoristavajuci samo ono sto moze nastetiti hrvatskim interesima dodavajuci sulude fantazije u te svoje “clanke”. Ima jednostavan recept: jedna tocna informacija I tisucu dodanih lazi. I tako godinama……..


Kontaktirao sam autora tog uradka ali nije bio raspolozen za suradnju. Evo dijela njegovog reagiranja na najavu objave tih informacija:  


…………..U nijednom momentu dugogodišnje službe niti jedan službeni dokument nisam dao neovlaštenoj osobi niti dostavio nenadležnoj instituciji a isto tako nikad nisam obavljao glasnogovrničke poslove ili poslove za odnose s javnošću pa tako i nisam bio ovlašten davati bilo kakve informacije ili podatke do kojih sam došao za vrijeme ili povodom obavljanja službe i nije mi jasno na koji način i kako ste došli do navedenog uratka kako ste ga nazvali, a najvjerojatnije se radi o službenom dokumentu koji bi trebao na sebi imat oznake tajnosti………….”


Ili


“…Poštovani,

 

ako ste pomno pročitali taj službeni dokument zaključit ćete da je sačinjen samo u interesu službe, države hrvatske i njene sigurnosti jer su u istome demaskirani - prokazani oni koji su spriječavali zakoniti rad policijskih službenika i to na vrlo vrlo odgovorim problematika. kao što je i navedeno radi se o poslovima, posebnog sigurnosnog interesa, ratnog zločina i terorizma te organiziranog kriminaliteta što znači u kaznenim djelima s navjećom društvenom opasnošću.

 

isto tako ćete utvrditi da je napisan i u svrhu spriječavanja daljnog progona policijskih službenika pa tako i mene koji smo svojim danonoćnim, dugogodišnjim, revnim radom razotkrili - demaskirali krim-petokolonaške snage koje su djelovale u kritično vrijeme na području RH kroz sustav MUP-a i drugih istitucija. također čete utvrditi da je predmetni dokumenat sačinjen i dostavljen samo nadležnima u sustavu MUP-a i drugim nadležnim institucijama na daljnje postupanje i za ništa drugo. Dakle ne novinarima, ne medima, ne neovlaštenim osobama.

 

Posjećam vas na činjenicu da je svaki policijski službenik obavezan po zakonu čuvati službenu i drugi podatak, do kojeg je došao povodom obavljanja službe i obavljanja službenih zadaća i to ne samo za vrijeme obavljanja službe već i za vrijeme određeno vrijeme poslje obavljanja službe. prema tome davanje službenih podataka neovlaštenim osobama je kažnjivo jer može objava takvih dokumenata, takvih podataka ugroziti rad službe odnosno postupke koji su u tijeku na nekim drugim razinama za koje ja ili bilo koji drugi skipter nemožemo znat da su u tijeku iako radimo u sustavu MUP-a a kamo li oni koji su iza sustava…..”Sva imena koja su opisana u ovim izvjescima bice objavljena bez izuzetka osim imena djelatnika MUP-a ili SIS-a koji nisu dio te zlocinacke organizacije.

 

30.10.2011.

Brisbane,Australija

Ivica Grgic

 

KOS- izvjesce

prvi dio

Na osnovu zaplijenjenih dokumenata KOS-a iz Vojne bolnice Split proizilazi da je  Ante Vrlika uposlenik u HPT suradnik KOS-a I to kao resident KOS-a imao svoju mrezu u HPT-u zajedno sa izvjesnim Bilicem. Njih je drzao na vezi ,takodje KOS-ovac, Vladimir Mulatovic nekadasnji nacelnik SIS-a centar Split.

 

Izvesten je tadasnji pomocnik zapovednika policijske postaje Split I nista nije ucinjeno………….

 

Evidentirane osobe I bivsi suradnici KOS-a I SDS-a su “preko noci” zaposleni u sluzbe RH (policija,SZUP,SIS,..) bez obzira na to sto su neki od njih bili pocinitelji krivicnih dijela ili imali homoseksualne skolonosti.

 


U SIS centar Split je zaposlen Stipe Soldic zvan “Sojka” ciji je brat djelatnik KOS-a u Boki Kotarskoj, zatim izvjesni Milosevic  iz Sinja,Zlatko Cabo iz Jabuke kod Trilja, Jure Celan u PU,Ivan Boljat I Zoran Gaspar u Sabor,Milan Gaspar u PU SD u ured za sigurnost RH,Stipe Cacija u MUP, izvjesni doctor zvani “Doca” u sanitet hrvatske vojske I specijalne policije.

 

Dalje se navodi da su u novopopunjene ili novoformirane hrvatske obavjestajno-sigurnosne sluzbe ukljucene osobe iz narko miljea od kojih se spominju Nenad Bare Teklic,Dragan Jurisic zvani Jenki, Miro Lozina,Matko Vukusic,Vlado Radin I druge osobe.

Povezanost sa djelatnicima KOS-a se navode Ante Martinac I Ante Dvornik.

Suradnik KOS-a Boris Ercegovic se povezuje sa poslovima osiguranja Atletskog prvenstva kao I sa sportskom dobrovoljackom grupom. Bio je u direktnoj vezi sa nacelnikom KOS-a VPO Ljubisom Bearom. Redovito su se sastajali u jednom stanu (tajni stan KOS-a) u Splitu u Skalicama.Vise puta su se sastajali I u café baru “Club 3” na Mertojaku a ciji je suvlasnik bio djelatnik PU Borislav Cuk,sinovac Jovice Cuka,nekadasnjeg podsekretara RSUP-a. On je bio u direktnoj vezi sa nacelnikom Zeljkom Gulusijom. Zajedno su radili na Kosovu. Poslije toga on je Gulisiju postavio za zapovjednika Prometne policije a poslije za nacelnika odjela operativnih poslova. Boro Cuk je bio jedan od vodecih obavjestajaca u posrnuloj “SAO Krajini”

U kafic “Club 3” su uglavnom zalazili djelatnici I suradnici KOS-a kao I predstavnici stranih diplomatsko-konzularnih tijela,odnosno osobe koje su radile u tim predstavnistvima.

 

Spomenuti Boro Ercegovic je bio (preko veza KOS-a) ubacen I da bude stalna fizicka zastita predsjednika opcinskog vijeca pok. Gorana Pavlova a nacelniku ureda obrane Mladena Bujasa koji je kasnije na neutvrdjen nacin usao I u pricuvu policijske specijalne jedinice.

Pokusao je dobiti stalni radni odnos u PU ali u to vrijeme nije uspio. Zavrsio je specijalne skole ex JNA,bio pricuvni podoficir ex JNA, a do 1990-1991.god bio pripadnik antiteroristicke jedinice u sastavu TO Split koja je bila pod ingerencijom KOS-a. Toj jedinici je pripadao I Zdeslav Perkovic.

Perkovic je radio u hrvatskom uredu s promatracima iz Europske misije a poslije je bio predstojnik dr Franje Tudjmana.

Pojedini pripadnici specijalne policije su tvrdili da Ercegovic nije sudjelovao u akcijama nego je uvijek nosio kameru I  foto aparat I uvijek nesto po polozajima I terenu snimao. Prije pocetka akcija  bi napustio teren pod izgovorom da ima neke neodgodive obaveze.

Jedan od glavnih zadataka koje je dobio od nacelnika KOS-a Ljubise Beare je bilo da prikuplja podatke oruzju tj naoruzavanju Zbora Narodne Garde I MUP-a I sl.  Cim je saznao da nece biti primljen u Specijalnu jedinicu , na sumnjiv nacin se pojavio kao instruktor u Kamp za obuku ZNG,MUP-a I HVO-a kod Omisa. Cesto je odlazio na podrucje BIH gdje je vidjan sa kontorverznim pripadnicima I zapovjednicima HVO-a. Na neutvrdjen nacin je presao u  73. bojnu VP gdje je ucestalo prelistavao sluzbene podatke koje se nalaze u informativnom sustavu 73 bojne I Ministarstva obrane, sto su neupuceni oko njega registrirali I pricali kako se Boro voli igrati na kompjutor I sl.Odmah poslije prvih slobodnih izbora 1990 osnovao je agenciju zvanu “GBBG”  a koji naziv cine inicijali njega I njegovih prijatelja Goran Bajic,Boro Ercegovic,Boran Martic,Goran Kliskic. Koristio se njihovim hrvatstvom kao paravan za svoje obavjestajne poslove,zasto je nagradjen tako sto mu je KOS predao nadzor I zastitu nad svim poker automatima u Splitu,Zadru,Sibeniku I Makarskoj koje su inace drzali ljudi iz KOS-a.

U sklopu svoje agencije organizira takmicenja u straljestvu,dobija poslove po splitu za pruzanje zastitarskih usluga,a poslije mijenja naziv agencije u “INT-SECURITY”. Ta agencija mu je posluzila da u te poslove uvede ljude koji imaju svoje ime I ugled u Splitu u odnosu na aktualnu ratnu situaciju. Takodjer se bavi utjerivanjem dugova tj reketom. Poslije se govorilo da je preko nekih veza iz kriminalnog miljea ukljucen u medjunarodni criminal,da je bio ukljucen u krijumcarenje oruzja tj kradjom strojnica “ERO” iz skladista HV-a u Plocama I prodajom istih u Njemackoj.

 

……………………………………….

Boro Ercegovic je 1989 godine usao u tekwando club Kacunar u kojem su se nalazili I braca Primorac koji su zajedno sa ocem pruzali zastitu politicarima iz HDZ-a,HDS-a prije prvih izbora.

Interesantno je kako je Boro Ercegovic usao u svecanu lozu za vrijeme A90 osiguranja predsjednika I drugih sticenih osoba I uzvanika na A90. U svecanoj lozi osiguranja je ubacena I kontra grupa koja je bila okupljena oko predsjednika izvrsnog vijeca grada Splita pok. Gorana Pavlova. Tu grupu su cinili Tomislav I Davor Lasic,Vedran Poljak,Jure Celan,Mladen Boric,Marko DZaja I Damir Egzeta. Svi navedeni su bili preporuceni od Izvrsnog vijeca za potrebe osiguranja osoba,objekata I trase kretanja sticenih osoba sa jos oko 300 dragovoljaca iz Sinja,Kastela,Solina,Splita,itd.

 

Kao suradnik tajne sluzbe ex-JNA navodi se Damir Jovanovic,tumac-prevoditelj za strane jezike a koji je poslije stradao u homoseksualnom obracunu navodno po nalogu tajnih sluzbi.

 

Sef glavnog protokola opcine Split I zupanije Damir Salov,za kojeg su bivsi pribjegli pripadnici ex-JNA Zeljko Sucic, kojeg je prije na vezi drzao Mato Ravlic,oficir KOS-a,u razgovoru tvrdili (za Salova ) oficiri JNA po zavrsenim pregovorima sa nasim predstavnicima govorili kako je on njihov covjek,KOS-ovac.

Na osnovu mojih saznanja,djelatnici UDBE I KOS-a su zadrzali kontinuitet u svojim vezama za koje mi je poznato da su prije prvih slobodnih izbora radili na svim strankama koji su u sebi imali hrvatski drzavotvorni program tj.  ubacivali svoje ljude u takve stranke. Poslije toga su se prikrivali na razne nacine,kao sto su spaljivanje I unistavanje postojecih dokumentacija tih sluzbi ili reduciranje tih materijala I spisa. Ostavljali bi dijelove koje bi im isle u prilog,ili kako bi mogli jos I dalje manipulirati sa nekim ljudima,zataskavajuci sve relevantne podatke,onemogucavajuci bilo kakvo pravovremeno postupanje,izgradjujuci svoj propagandni sustav.

 
nastavak slijedi

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

TRANSLATE


SURADNICI

majhen
sarunic
dragic
budimlic
grgic
ARGUS
NEIMENOVANI

Priopćenja u toku političkog progona HDZ-ove vlade,Ive Sanadera i haaškog tužiteljstva - Text

PRIJATELJI

KOMENTARI