2007.01.12. - DRŽAVOTVORNO OKUPLJANJE

10. prosinca 2006. god. u KD Vatroslav Lisinski na 7. obljetnicu smrti prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tudmana okupilo se 25 stranaka i udruga pod motom Brune Busica "Jedino Hrvatska" .

Tog 10. prosinca 2006. god. premala je bila «mala dvorana» KD «Vatroslav Lisinski», da primi sve koji su željeli prisustvovati «DRŽAVOTVORNOM OKUPLJANJU».
Na 7. obljetnicu smrti prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tudmana i pod motom Brune Bušica «Jedino Hrvatska» okupilo 25 stranaka i udruga. Neke od njih su : Hrvatski proljecari, HKADU, Hrvatski blok, HCSP, Stranka hrvatskih branitelja i niz braniteljskih udruga, Generalski zbor, HOP, DSSB. Ima stranaka koje su dale samo potporu, a najavile i pridruživanje. Vecina od tih stranaka na prošlim Parlamentarnim izborima nije prešla prag pa se ocekuje ujedinjenjem i njihovo pribrajanje glasova hrvatskoj opciji, a ne kao do sad antihrvatskoj opciji. A ta ista antihrvatska opcija je vec osjetila ugrozu hrvatske sinergije. Tako je preko svog glasnogovornika Stjepana Mesica, otpocela vrijedanjem i ismijavanjem predstavnika a i svih nazocnih državotvornom skupu. Predsjednik udruge «Jedino Hrvatska», Milovan Šibl, poslao je priopcenje svim medijima sljedeceg sadržaja:
Predsjednik RH gospodin Stjepan Mesic u posljednje se vrijeme «proslavio» izjavom da je državotvorni skup stranaka i udruga u KD Vatroslav Lisinski «bal vampira». U moru neukusnih i neprimjerenih izjava ta mu se najnovija toliko svidjela da ju je ponovio više puta. Tom izjavom tzv. je gradanin predsjednik uvrijedio predstavnike 25 stranaka i udruga koji su se toga dana okupili, uvrijedio je ljude koji su robijali za Hrvatsku, uvrijedio je ljude koji su u Domovinskom ratu postali invalidi, kao i sve nazocne koji su došli iskazati potporu neovisnoj i suverenoj Hrvatskoj. Udruga «Jedino Hrvatska» odlucila je stoga tužiti gospodina Mesica za klevetu ako se u najskorije vrijeme ne isprica kao što se ispricao za svoj «državnicki» govor u Australiji.
Predsjednik Milovan Šibl Zagreb, 28. prosinca 2006
Naime, vještom manipulacijom i posjedovanjem 95% medijskog prostora, neprijatelji hrvatske samostalnost, uspjeli su razjediniti hrvatski narod. Tako su razjedinjene stranke i udruge proistekle iz DOMOVINSKOG RATA, a ujedinjene nevladine udruge koje su vecinom anacionalne. Od 2000-te polako se išlo na obezvrijedivanje DOMOVINSKOG RATA, PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA, BRANITELJA, HRVATSKOG ISELJENIŠTVA, HRVATSKE TRADICIJE, HRVATSKE DOMOLJUBNE PJESME, HRVATSKIH MEÐUNARODNIH ŠPORTSKIH USPJEHA i svega što nosi predznak HRVATSKI.
U proteklih šest godina se opet nadvila nad hrvatskom, ona stara, dobro nam poznata, «HRVATSKA ŠUTNJA». Onaj stari intelektualni konformizam se opet probudio. Vapaj nekolicine akademika i intelektualca, u raljama medija bude orkestrirano utišan, ismijan ili prešucen. Dogadaju se optužnice pa lociranja, uhicenja i izrucenja generala. Tek sad, a ne prije 2000-te, pocinje rasprodaja Hrvatske. Sad se privatizira preko onih 51% udjela tako da vecinski vlasnik postaje stranac.
Sve je to razlog zašto je u narodu zavladao defetizam i apatija. A kako u prirodi vlada princip akcije i reakcije, stvorila se kriticna masa koja pocela okupljati oko zajednickog cilja «JEDINO HRVATSKA», ali i izlaska na Parlamentarne izbore. Kad bi neko poželio saznati tko je pokretac «DRŽAVOTVORNOG OKUPLJANJA» ne bi mogao dobiti odgovor od ni od kog, jer bi pitanje moralo sadržavati što a ne tko. Odgovor na to pitanje bi bio : «Voda do grla svakom domoljubu i dobronamjernom covjeku ».